Vymyslet ten pravý dárek, dá někdy zabrat. Peníze potěší každého, darujte je stylově a s nápadem

 Vztahy 
14. prosince 2020 08:33 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Je lepší darovat hotovost než nechtěný dárek Depositphotos
Mít nápad na vánoční dárek je před Vánocemi k nezaplacení. Každý z nás, kdo si láme hlavu, co komu pořídit, by dal někdy cokoliv za dobrý tip. Jenže někdy bádání po ideálním dárku nikam nevede, a tak se někteří z nás uchýlí k variantě koupit cokoliv, hlavně abychom už něco měli. Přitom se nabízí dárek, který udělá radost každému.

Možná patříte mezi ty, kteří peníze k Vánocům nedávají rádi, ale když se nad tím zamyslíte, není to tak špatný dárek. Určitě není originální, ale nejeden dárek, který se vám možná originální zdál, už mnohokrát skončil v popelnici. Je mnohem lepší dát nějakou tu korunu, než dárek za každou cenu, který si obdarovaný vůbec nepřál a neví, co s ním má dělat.

Pak vzniká ta trapná situace, že obdarovaný neví, zda má dárek vyhodit, prodat nebo založit na půdu, protože je absolutně mimo jeho vkus nebo potřeby. Peníze by ho přitom potěšily mnohem více a mohl by si koupit, cokoliv chce nebo potřebuje. Způsobů, jak z peněz udělat dárek, je hned několik.

Složte z nich origami

Jestliže třeba víte, že by si obdarovaný přál nějaké oblečení či boty, najděte si návod a poskládejte z peněz origami košile, střevíce, šaty, kabát nebo kabelku. Přispějete mu na oblečení, které si přeje, ale vybere dle vlastního vkusu. Zrovna tak se hodí i příspěvek na cokoliv jiného, jako je například nový nábytek, auto či mobilní telefon, které s největší pravděpodobností nebudete financovat sami. Origami složte, zabalte buď do hezké obálky nebo třeba do rámečku jako obrázek. Můžete připsat i text s přáním a upřesněním, na co přispíváte. Další nápady na darování hotovosti jsme psali zde.

Udělejte z peněž ozdobičku

Peníze ale můžete klidně i jen tak smotat do ruličky, obvázat barevnou stužkou, opatřit jménem obdarovaného a v nestřeženém okamžiku zavěsit na stromeček. Také lze vložit do speciální duté průhledné kulaté ozdoby, nebo složit do hvězdy a zalaminovat. Pak už jen stačí zavěsit na stromeček. Toto se hodí hlavně v situaci, kdy s obdarovaným bydlíte ve společné domácnosti, nebo alespoň trávíte Vánoce společně. Když ale předáte instrukce, můžete takto darovat peníze i někomu, kdo slaví Štědrý večer jinde.

Los nebo sázka do loterie

Trochu jiným způsobem, jak darovat peníze, je koupit stírací los nebo vsadit do loterie a dotyčnému tiket darovat. Jedná se spíš o žertovný dárek, jelikož šance na velkou výhru není příliš vysoká. Los či tiket zabalte dle vlastní fantazie a čekejte, zda obdarovaný něco vyhrál. Jak naložit s nechtěným dárkem, se dočtete v tomto článku.

Nabitá dárková karta

Víte-li, že má obdarovaný nebo obdarovaná nějaký oblíbený obchod s oděvy, nábytkem nebo třeba kosmetikou, skvělou variantou je koupit voucher nebo nabít dárkovou kartu. Máte tak jistotu, že dotyčný vámi darované peníze jen tak nerozháže a koupí si něco, co mu vás bude připomínat.

Dárková obálka neurazí

Nejjednodušším způsobem je peníze vybrat, koupit speciální obálku, která je uzpůsobena na vložení hotovosti, připsat krátký text a máte vystaráno. Sice to není příliš originální nápad, ale asi neexistuje člověk, kterého by hotovost nepotěšila. Můžete namítat, že to se smyslem Vánoc už nemá co dělat, ale někteří lidé opravdu chtějí své blízké něčím potěšit, ale na vymýšlení dárků zkrátka nejsou.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47