Posilte své pánevní dno. Pomůže vám i otěhotnět a vylepšit sexuální život

 Zdraví 
09. května 2018 12:56 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Řada žen během cvičení pánevní dno opomíjí Shutterstock
Chcete si zlepšit orgasmus nebo nemůžete otěhotnět? Posilujte pánevní dno. Na tuto oblast spousta žen během cvičení zapomíná. Přitom by to mělo být naopak. Pánevní dno je vlastně skupina tří svalů umístěných na spodině pánve, která patří do hlubokého svalového systému těla.

Pomáhá se správným postojem těla a držením pánve, podporuje orgány břišní dutiny, udržuje dělohu ve správné poloze, hraje důležitou roli při porodu. Díky nemu můžete předejít i nástřihu hráze, o kterém jsme psali zde. Ale v neposlední řadě zpevnění pánevního dna přispívá k lepšímu sexuálnímu prožitku. Poslední studie ukázaly, že může mít dokonce vliv i na otěhotnění.

Ochabnutí způsobují i podpatky

K ochabnutí svalů pánevního dna přispívají těhotenství a porody, sedavé zaměstnání, stres a nošení těžkých věcí, na vině jsou i hormonální změny či vysoké podpatky. Oslabení se projevuje inkontinencí, bolestmi zad nebo nefunkčností břišního svalstva po operaci či v těhotenství.

Cvičit mohou i mladé dívky

Odborníci se shodují v tom, že procvičování pánevního dna by měl pár minut svého času věnovat každý. Ať už jde o dívky nad 15 let, ženy po porodu nebo muže. Silné pánevní dno patří do základní výbavy našeho těla. Poradíme vám, jak zpevnit pánevní dno pomocí několika cviků!

Most

Pomocí tohoto cviku zároveň posílíte i zadeček. Lehněte si na záda, pokrčte si nohy a dejte je na šířku boků od sebe na zem. Paže položte volně podél těla. Pomalu zvedejte hýždě a spodní část zad z podlahy. Lopatky zůstávají na podlaze. V této pozici vydržte několik sekund a pomalu se opět vraťte do výchozí pozice. Opakujte 10 až 20krát.

Poloha na břiše

Položte se na břicho a vybočte pravou nohu tak, abyste ležela v pohodlné pozici. Čelo leží na rukou. Napněte svalstvo pánevního dna tak silně, jak je to možné. Držte tuto pozici 10 sekund a poté ji uvolněte. Opakujte 8x a pak vystřídejte nohy.

V kleče

Při tomto cviku se znovu posilují i hýžďové svaly. Klekněte si tak, abyste měla kolena pod boky a ruce pod rameny. Vtáhněte břicho a napněte takto hluboké břišní svalstvo. Začněte pomalu zvedat pravou paži dopředu a levou nohu dozadu. Paže, horní část těla a noha přitom musí tvořit linii. Poté pomalu paži a nohu opět spusťte a opakujte s druhou stranou. Dělejte 10 až 12 opakování.

Postranní výtah

Tento cvik je skvělý i na posilování šikmých břišních svalů. Lehněte si na bok. Opřete se o předloktí tak, aby byl loket pod ramenem. Stáhněte bříško a zvedejte pomalu hýždě od podlahy. Několik sekund držte nahoře a poté pomalu opět spouštějte a krátce uvolněte. Opakujte cvičení asi 6x a poté změňte stranu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008