Naučte se pálit břišní tuk přirozenou cestou. Je to jednoduché a super účinné

 Zdraví 
17. října 2018 10:03 / Bronislava Silná
  0
📷
7 fotografií v galerii
Bříško se začíná vytvářet nenápadně a pomalu Shutterstock
Když má člověk nadváhu, je to vždycky problém. Nejhorší ale je, pokud má takzvaný viscerální neboli břišní tuk. Jestli se ho chcete zbavit, tak čtěte dál.

Pokud máte tendenci ukládat tuk v oblasti hýždí nebo stehen, může to být problém estetický. Tuk v oblasti břicha je ale velkým zdravotním problémem. Tuk se totiž neukládá jen vně těla, ale obaluje i vnitřní orgány. Ztučnělá játra nemohou správně fungovat a podobně špatně se daří i zbytku těla. Člověku zcela zbytečně hrozí cukrovka druhého typu, infarkt či mrtvice. Stojí proto za to se pustit včas do odstraňování nežádoucích vrstev špeků. Jde to ale jen v kombinaci pohybu a stravy. Poradíme, jak začít.

Pohyb

Každý pohyb je dobrý. Nejvíc samozřejmě ten, při kterém spálíte co nejvíc energie. Chůze je pro začátek skvělá. Ale pokud budete chtít spálit ještě více kalorií, měli byste zařadit i běh a další cvičení. Nikdy ale tělo nepřetěžujte. Začínejte postupně. Pokud jste úplnými pohybovými antitalenty, uběhněte napoprvé třeba jen 100 metrů ve velmi volném tempu. Běhejte pravidelně a postupně přidávejte.

Uvidíte, že po čase uběhnete více a rychleji. Do sportu se nepouštějte, jestliže jste vysloveně obézní. V takovém případě začněte změnou jídelníčku a pohybové aktivity volte po dohodě s lékařem. Obyčejně vám doporučí plavání nebo cvičení na velkém nafukovacím míči. Záleží ale na konkrétních potížích.

Strava

Určitě se zamyslete nad tím, zda není vaše postava určena tím, že jíte opravdu hodně. Někdy se podívejte, jaké porce si dávají vaši štíhlí přátelé. Výjimečně se najdou jedinci, kteří jsou schopni sníst i obrovské množství jídla a potřebují ho k přežití, protože zůstávají až podvyživení. Jejich metabolismus běží na příliš vysoké obrátky. Většina lidí má ale problém spíš opačný. Ale když zjistíte, že jíte zbytečně mnoho, snižte porce. Můžete také vyzkoušet, zda na vás spíš platí jíst pětkrát či šestkrát denně, nebo zda jste spíš typy, kterým stačí dvakrát.

Určitě stojí za to snížit přísun sacharidů. Nemusí se jednat nutně o žádnou z diet, které mají nějaké jméno. Obecně platí, že jíme sacharidů příliš. Vyhýbejme se tedy sladkému ve všech podobách a vynechávejme moučné výrobky. Existuje ale řada potravin, které mohou proti tuku v oblasti břicha zapůsobit.

Doporučené potraviny

Do své stravy proto zařaďte kvalitní ořechy, luštěniny, tvrdé sýry, tvaroh, ovesné vločky, vajíčka, libové maso, arašídové máslo, olivový olej, grapefruity, borůvky, maliny, avokádo a chilli. Hodí se také kurkuma a zázvor. Tyto potraviny umí ovlivnit ukládání tuků. Nebojte se toho, že některé z nich jsou přímo tučné. Jde o zdravé tuky, na které tělo reaguje jinak. Tuky pro náš život potřebujeme, jen jde o to vědět jaké.

Tyto potraviny kombinujte se zeleninou. Používejte hlavně zeleninu listovou, která nám dodá řadu potřebných živin, a ještě i další vlákninu. Nekombinujte tyto zdravé potraviny s cukrem. Tím byste jejich pozitivní účinky zničili.

Stojí za to si pořídit váhu, která má schopnost alespoň informativně měřit obsah viscerálního tuku. Chcete-li mít přesnější přehled o tom, zda vaše snažení vede k úspěchu, zajděte si na odborné vyšetření. Pokud nechcete investovat, postačí vám měřit obvod pasu. Je důležitější než váha. Zmenšuje-li se obvod, znamená to, že mizí tuk, a to je přesně to, co chcete. Více o tom, kde všude se může tuk na našem těle ukládat a co to znamená, se dozvíte v článku zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod