Ještě nepijete zelenou kávu? Děláte chybu, má totiž skvělé účinky

 Zdraví 
20. října 2018 08:37 / Bronislava Silná
  0
📷
5 fotografií v galerii
Nepražená kávová zrna obsahují řadu důležitých látek Shutterstock
Zelená káva se stala spíš surovinou opovrhovanou, protože ji zneužili někteří podvodníci, kteří slibovali zázračné hubnutí po kapslích s výtažkem ze zelené kávy. Nic takového bez přiměřeného pohybu a změny stravování slíbit nejde. To ale neznamená, že by zelená káva neměla řadu účinků, které mohou našemu zdraví napomoci.

Zelená káva si postupně získává místo na našem trhu. Pokud jste ji ještě nevyzkoušeli, máte nejvyšší čas ji zařadit do svého jídelníčku. Má totiž skvělé účinky.

Hubnutí opravdu podporuje

Je měřitelnou skutečností, že zelená káva pomáhá lidem, kteří chtějí zhubnout. Děje se tak díky obsahu kofeinu, kyseliny chlorogenové a kyseliny kávové. Při pražení, kterým se připravuje káva černá, se některé důležité látky ztrácejí. V zelené kávě zůstávají a jsou plně k dispozici pro naše zdraví.

Látky obsažené v zelené kávě omezují přeměnu škrobů v cukry. Přebytečná energie se tedy neukládá v podobě tuků. Navíc popíjení zelené kávy snižuje chuť k jídlu, což se u lidí, kteří mají nadváhu, také hodí. Jak už ale bylo napsáno – sama zelená káva nic nezmůže. Ale když jí pomůžete, usnadní vám hubnutí. Takže žádné sladkosti a spousty pečiva a začněte trochu sportovat. V kombinaci se zelenou kávou se můžete dočkat shozených kil.

Další zdravotní benefity

Zelená káva umí ovlivnit i další potíže. Jde zejména o vznik žlučových kamenů u mužů a bojuje proti celulitidě u žen. To obojí je docela slušný výsledek. Někdy se mluví o stabilizaci krevního tlaku. Také podle některých studií brání vzniku cukrovky druhého typu.

Pro koho není vhodná

Zelená káva není vhodná pro osoby, které mají zakázáno přijímat kofein. To jsou především děti, těhotné ženy a osoby, které mají vysoký tlak, který na kofein může reagovat. Pokud pijete i při vyšším tlaku černou kávu, můžete vyzkoušet, jak budete reagovat na kávu zelenou. Mějte ale na paměti, že obsahuje kofeinu více.

Příprava

Doporučujeme zakoupit zelenou kávu už pomletou. Nejlépe ji připravíte ve french pressu. Můžete také jednu až dvě lžičky přelít vodou o teplotě asi 95 stupňů Celsia. Necháte louhovat asi pět minut. Potom scedíte. Připravený nápoj má zajímavou chuť, která může připomínat trochu zelený čaj a trochu má makovou příchuť. Rozhodně není hořký a není potřeba do něho přidávat žádná dochucovadla. Více o zdravé přípravě kávy se dozvíte v článku zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47