Metoda, která okysličí celé tělo a zajistí vám zdraví

 Zdraví 
09. listopadu 2018 10:09 / Martina Langová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Okysličené tělo je jistotou pevného zdraví Pixabay
Říká vám něco terapie kyslíkem? Možná jste se s ní setkali pod názvem oxygenoterapie. Poslední dobou hodně nabírá na popularitě. A právem. Kvůli stresu jsou naše těla špatně dokysličená, takže pravidelná kůra touto terapií dokáže náramně zlepšit náš zdravotní stav. Vyzkoušejte ji!

Kyslík je přírodní prvek, který byl objeven v roce 1774. Jako jednomu z mála mu jsou připisovány anti-aging účinky. Dokáže udržet mládí, zdraví i plnost života. Jeho nedostatek nám může život docela zkomplikovat nemocemi. Kyslíková terapie je tedy vhodná nejenom léčebně, ale i preventivně. Kyslík prostě k životu potřebujeme.

Buďte zdraví

Nedostatek kyslíku v těle trápí spoustu lidí. Že se tento problém týká i nás poznáme tak, že jsme často unavení, nesoustředění, máme problémy s pamětí, naše výkonnost je snížená, máme zpomalené reakce, trápí nás bolesti v krku nebo migrény, či se nám za poslední dobu zhoršil zrak či sluch. Regenerační léčba kyslíkem je jedna z moderních léčebných procedur, která s těmito problémy dokáže vcelku rychle zatočit. Je vlastně náramně jednoduchá – využívá příznivého působení kyslíku na naše tělo.

Celá procedura probíhá tak, že se pohodlně usadíte či ulehnete a inhalujete kyslík ve vyšší koncentraci, než v jaké je přítomný ve vzduchu. Tím, že se zvýší koncentrace kyslíku v krvi, zrychlí se krevní oběh a následně se dostává více kyslíku do všech tkání.

Nadopujte se kyslíkem

Oxygenoterapie způsobí, že buňky se ozdraví a mohou produkovat více energie. Dochází i k urychlení růstu a regeneraci. Zlepšuje se hojení ran a celkově se zpomaluje proces stárnutí. Tělo se lépe dokáže poprat se stresem a nadměrným přetěžováním. Odplaví se únava a celkově se zlepší náš psychický stav.

Terapie kyslíkem může mít při delším využívání pozitivní efekt na zvýšení fyzické kondice, léčí poinfarktové stavy, má příznivý vliv na cukrovku i vysoký krevní tlak. Podstoupit byste ji měli v případě, že vás trápí dýchací potíže, kardiovaskulární onemocnění, nemoci žaludku i centrálního nervového systému. Vhodná je i po operacích k doléčení.

Oxygenoterapie je regenerační léčba kyslíkem prostřednictvím aplikace kyslíkové masky nebo kyslíkových brýlí. Terapie napomáhá celkové regeneraci organizmu zejména při nadměrném zatížení stresem, migrénách, posiluje imunitní systém při infekcích a oslabení organizmu, zlepšuje energetický stav organizmu a doporučuje se i z preventivních důvodů. Oxygenoterapie není vhodná pro lidi trpící epilepsií, zvýšenou činnosti štítné žlázy nebo kteří jsou po transplantaci orgánů. Pomáhá i při bolestech kloubů.

Elixír mládí

Bez kyslíku nemůžeme žít. Jenže znečištěné prostředí a často i nevhodné životní návyky (kouření apod.) nám kyslíku ubírají. A špatné je následně i jeho vstřebávání. Doporučená doba terapie je cca hodina týdně. V některých případech je možné jednorázově podstoupit třeba i dvouhodinovou terapii. Během oxygenoterapie dýcháme kyslík přes nosní kanylu nebo obličejovou masku. Během terapie je možné si číst nebo třeba i pracovat na notebooku. Terapie je vhodná pro dospělé i děti.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod