Vyzkoušejte horský čaj. Je plný prospěšných látek a pomáhá i při hubnutí

 Zdraví 
02. května 2019 08:48 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Tato alternativa čaje je vhodná k dlouhodobému pití Internet
Hledáte lahodný nápoj, který bude zároveň plný vitaminů a minerálů, bude mít léčivé účinky a zároveň se hodí k dlouhodobému pití? Pak je pro vás odpovědí takzvaný Red Bush, který byl v minulosti označován také jako horský čaj.

Stále nevíte, o čem hovoříme? A co takhle Rooibos, to už vám asi něco říká, že?

Chutná ve směsích, ale i samotný

Tento bylinný čaj nepatří mezi klasické čaje. Jeho lístky vypadají jako jehličí a směs, ve které bývá prodáván, bývá doplněna dalšími aromatickými bylinami. Má červenohnědou barvu a mimo tradiční variantu s nezaměnitelnou chutí je oblíbený také s vanilkou, medem či ovocem. Ovšem i samotný neochucený je vynikající pro svou lahodnou chuť, kterou si zamilují i děti. 

Rooibos je plný prospěšných látek

Málokdo ví, že Rooibos má neskutečné množství blahodárných účinků na náš organismus. Obsahuje relativně velké množství vitaminu C, draslík, vápník, hořčík, železo a další minerální látky. Na rozdíl od jiných čajů je zcela bez kofeinu, proto jej mohou pít také děti či těhotné ženy. Díky této vlastnosti je navíc možné jej pít nejen přes den, ale i v noci. Vzhledem k jeho zklidňujícím účinkům dokonce může zlepšovat kvalitu spánku.

Rooibos a jeho široké spektrum užití

Čaj má protizánětlivé účinky, takže se mimo vnitřního užívání hodí také k potírání podrážděné dětské pokožky. Pokud vaše miminko trpí kolikami, pomůže mu trocha Rooibosu přidaná do kojeneckého mléka.

Tento nápoj je velmi ceněný mezi těmi, kdo trpí migrénami, citlivějším osobám zase flavonoidy v něm obsažené pomáhají od bolesti spojené s břišními onemocněními. Čaj ulevuje od křečí a průjmů. Jeho pití má také preventivní účinky, kdy snižuje riziko vzniku civilizačních chorob, jakými jsou například infarkt nebo mrtvice, pomáhá předcházet psychickému vyčerpání a má protinádorové a protirakovinné účinky.

Rooibos pomáhá při hubnutí

Rooibos ocení také osoby, které se snaží zhubnout. Jelikož tento čaj nemá žádné kalorie, je vhodný při redukční dietě, a to mimo jiné proto, že potlačuje chuť k jídlu. Denně si ho můžete dopřát neomezené množství, optimální dávka je však okolo osmi šálků. Dalším skvělým parťákem při hubnutí může být také čaj Pu-erh.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008