Jak se rychle a snadno zbavit podlitin

 Zdraví 
05. června 2019 15:59 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Modřiny na těle nevypadají dobře  Depositphotos
Modřiny se na těle vytvoří poměrně snadno, stačí zakopnout a spadnout nebo se o něco otlačit. Podlitiny se mohou snadno vytvořit i během nějakých sportů. V zimě je zakryjete, ale nyní půjdou vidět. Poradíme vám, jak se jich rychle zbavit.

Modřiny se tvoří tak, že se v lidském těle poškodí cévy a krev se rozlije pod kůží. Ženy jsou na ně náchylnější než muži, a to zejména v době během menopauzy. Právě ony se však chtějí svému okolí nejvíce líbit, ale modřiny jim hyzdí tělo.

Použijte studený obklad

Když se vám udělají modřiny, co nejdříve je začněte chladit. Namočte si studený obklad do ledové vody a přiložte ho na postižené místo, které se vám přestane tolik prokrvovat. Nechte obklad na podlitinách zhruba sedm minut. Opakujte tento postup několikrát během dne s časovými odstupy.

Nahřívejte modřinu

Zhruba po dvou dnech přestaňte svoji modřinu chladit. Uvařte si horkou vodu, do ní vložte na pár minut obklad. Poté ho položte na místo, kde máte modřinu. Tento proces opakujte zhruba čtyřikrát denně. Podlitiny by vám měly pomalu začít mizet.

Jemně modřinu masírujte

Namasírujte si modřinu v případě, že vás výrazně nebolí. Pokud je velká a bolestivá, počkejte zhruba dva dny, než bolest ustoupí. Dělejte to však velmi jemně, abyste si podlitinu svým tlakem ruky ještě nezhoršili.

Pořiďte si med

Pořiďte si tekutý med nebo rozehřejte pastovaný. Potřete s ním své modřiny a překryjte ho nějakou látkou. Dobře se do vaší podlitiny vstřebá. Měli byste si vzít k ruce i nějaký hadr, protože med vám bude z postiženého místa téct dolů. Rozhodně bude lepší, když ho zachytíte včas než, abyste byli celí lepiví.

Vystavte své podlitiny slunci

Momentálně máte možnost se slunit venku, protože je tam velmi teplo. Ultrafialové záření způsobuje vyblednutí modřin. Namažte si celé tělo opalovacím krémem kromě míst, kde máte podlitiny. Stále však platí, že trávit několik hodin na přímém sluníčku, není pro kůži zdravé. Z toho důvodu se mu vystavujte kvůli modřinám jen zhruba dvě hodiny denně mimo poledne.

Uvařte květy z divizny v mléku

Na urychlení hojení modřin pomáhá odvar z divizny. Budete potřebovat zhruba třicet gramů květů, které uvaříte v 0,5 litru mléka. Poté do odvaru namočte obklad a použijte ho na modřiny. O tom, jak léčit hyperkeratózu kůže, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod