Reaguje vaše tělo na změny tlaku? Zkuste tyto kroky

 Zdraví 
27. května 2019 08:30 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Bolest hlavy přichází a odchází stejně rychle, jako se mění počasí Internet
Současné prudké teplotní změny a výkyvy s sebou nesou nejen častější výskyt viróz, ale citlivější jedinci mohou nepříjemně reagovat na změny tlaku. Ti, kterých se to týká, v těchto dnech často pociťují únavu, slabost a nepříjemné bolesti hlavy.

Jak s těmito nepříjemnostmi bojovat? Pojďte se na to podívat s námi.

Na vině je kolísající tlak

Zejména jedinci, kteří na změny tlaku reagují bolestí hlavy, potvrdí, že současné dny jsou pro ně jedny z nejhorších. Střídání počasí s sebou totiž nese nejen změny teplot, ale právě i střídání vysokého a nízkého tlaku. Pokud i vy na sobě pozorujete neblahé vlivy těchto změn, zkuste začít tím, že budete každou volnou chvíli co nejvíce odpočívat.

Pro mnohé z nás je však nereálné si v průběhu dne alespoň na chvíli lehnout, proto dbejte na dostatečný příjem tekutin a minerálů, a to zejména hořčíku. Jelikož obvykle jeho nedostatek se nedaří doplňovat přírodními zdroji, nechejte si v lékárně doporučit kvalitní přípravek, který vám jeho nedostatek doplní a pomůže tak v boji s bolestmi hlavy.

Příčinou může být i nedostatek železa

Nechejte si u svého lékaře také pro jistotu zkontrolovat, zda má vaše tělo dostatek zásobního železa, protože i jeho absence může přispívat k náchylnosti na změny počasí. S čím vším se vaše tělo při jeho nedostatku může potýkat, jsme psali zde. Ovšem pozor, nikdy si dávky železa neordinujte sami, protože na rozdíl od jiných složek tělo nedokáže tento prvek při jeho nadbytku vyloučit.

Nepodceňujte příznaky

Mohou však nastat situace, kdy se vaše bolest dostane do takové fáze, že již tyto rady nestačí k tomu, abyste ji překonali. V takovém případě rozhodně není vhodné snažit se bolest přetrpět, ale je nanejvýš žádoucí sáhnout po osvědčených přípravcích tišících bolest. Může se totiž stát, že pokud se budete snažit bolesti odolat, protáhne se i na několik dnů a žádné léky ji již nebudou schopny kvůli dlouhé prodlevě potlačit.

Dobře tedy zvažte, zda je vaše bolest ještě snesitelná, či zda už nepřekračujete hranice vašich možností. Zároveň myslete na to, že pokud vaše problémy přetrvávají delší čas, je vhodné navštívit lékaře a ne se léčit pouze svépomocí. Příčiny bolestí hlavy totiž mohou být daleko vážnější, než si dokážete představit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008