Zhubněte v klidu doma. Těmito činnostmi spálíte nejvíce kalorií

 Zdraví 
03. června 2019 15:51 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nemáte čas na fitko? Vrhněte se na úklid Depositphotos
Chcete zhubnout do plavek, ale nemáte čas chodit do fitka nebo běhat? Zkuste to pomocí domácích prací. Poradíme vám, u kterých činností se nejvíce hubne.

Spoustě lidí chybí fyzická aktivita. A bez ní a správného stravování prostě kila dolů jen tak nepůjdou. Drastické diety sice fungují, ale jen dočasně. Výsledkem pak bývá nepříjemný jo-jo efekt. Jenomže co dělat, když na sport není čas? Porozhlédněte se doma. 

Gruntujte každý den

Při běžném úklidu, kdy vytíráte prach nebo jen uklízíte věci po bytě, spálí žena vážící 70 kg kolem 200 kcal za hodinu, což odopovídá snězeným dvěma rohlíkům. Zhruba stejné množství spálíte také během vaření (pokud neustále neochutnáváte), a také žehlením nebo mytím nádobí.

Mytí podlah = hodina aerobiku

Pokud chcete skutečně hubnout, začnete razantně uklízet. Mytí oken, vysávání, mytí koupelny. Všechny tyto úkony způsobí, že se váš energetický výdej za hodinu průměrně zdvihne ještě o 100 kcal. A pozor. Mytí podlah se dokonce rovná hodině aerobiku, při němž necháte 380 - 400 kcal. Ale jenom v tom případě, že kleknete na všechny čtyři a s hadrou v ruce se pustíte do této práce. Žádný mop! 

Vezměte do ruky rýč

S tukovými zásobami můžete zamávat i pomocí zahradnických prací. Během nich spálíte  často více kalorií než při kolektivním cvičení či návštěvě posilovny. A nepotřebujete k tomu ani žádné speciální oblečení, ani nemusíte platit vstupné. Například při stříhání stromů a keřů i pletím záhonů se s přehledem dostanete přes 200 kcal za hodinu. Bezesporu jednou z nejnamáhavějších prací je rytí. Při této činnosti spálíte 200 kcal už za 20 až 30 minut. A to už je skutečně pořádný kus dřiny. A když si k tomu ještě o víkendu uděláte pěknou procházku nebo túru, kila poletí dolů sama. O tom, co s tělem dokáže udělat obyčejná chůze, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008