Přiměřené pití piva prospívá zdraví

 Zdraví 
08. března 2020 13:39 / Eva Vogelová
  8
📷
4 fotografie v galerii
Pití piva v malém množství podporuje trávení  Depositphotos
Češi si v pití piva přímo libují, což není vůbec špatně. Nemělo by se to však přehánět. Pivo obsahuje vitaminy, minerály a antioxidanty. Chrání lidský organismus před vznikem některých nemocí či jejich příchod může minimálně zpomalit. Zjistěte, jak vám pití piva prospěje.

Pivo je zdravé, ale jen v menší míře. Doporučené dávkování, které má na zdraví pozitivní vliv, se pohybuje okolo půl litru třikrát až čtyřikrát týdně. Každodenní pití piva ve větším množství působí na lidský organismus naopak spíše kontraproduktivně, takže doporučenou dávku příliš nepřekračujte.

Snižuje riziko vzniku srdeční choroby

Pivo podporuje krevní oběh. Má pozitivní vliv na cévy. Vlivem toho může snížit riziko vzniku ischemické choroby srdeční. Během ní je nedostatečně zásobený srdeční sval krví. Pravidelné pití piva v menším množstvím naopak dokrvování podporuje. Příjem velkého množství piva najednou však funguje kontraproduktivně a srdci rozhodně neprospěje.

Tlumí menstruační bolesti

Pivo naštěstí není výsada pouze mužů, pije ho totiž i velké množství žen, což je dobře. Pivo v malém množství totiž dokáže tlumit menstruační obtíže v podobě křečí a bolesti hlavy. Ve chvíli, kdy vás přepadne další menstruace, dejte si několik loků piva, které mohou zmírnit vaše bolesti, a k tomu se ještě trochu uvolníte.

Podporuje hubnutí

Možná jste slyšeli, že se po pití piva tloustne. Při konzumování přiměřeného množství však určitě ne. Pokud se stravujete zdravě a nepijete několik litrů piva denně, tak se opravdu nemusíte bát výrazného tloustnutí. Naopak. Když se snažíte několik kil shodit, pivo vám s tím pomůže.

Pivo mý dobrý vliv na trávení, obsahuje velké množství rozpustné vlákniny. Pokud se budete pravidelně věnovat nějakému sportu a neplánujete jíst tučná jídla plná cukrů, pití piva se určitě nemusíte bát.

Eliminuje stres a navozuje dobrou náladu

Pití piva uvolňuje nahromaděný stres, se kterým člověk často marně různými způsoby bojuje. Rozhodně vás nenabádáme k tomu, abyste pili pivo ve velkém množství. Jde přece jen o alkoholický nápoj, který ve větší míře organismu spíše škodí.  

Půl litru piva třikrát týdně vám však nijak neublíží. Naopak se po něm uvolníte a budete mít lepší náladu. Zároveň se díky uvolnění lépe vyspíte. Pokud trpíte nespavostí, dejte si před spaním pár hltů piva, bude se vám lépe usínat. Dále čtěte: Jaké zdravotní výhody přináší konzumace zázvoru?

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve