Hlíva ústřičná má skutečně výborné účinky na lidské zdraví

 Zdraví 
16. února 2021 14:28 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hlívu můžete pěstovat i doma Pixabay
Hlíva ústřičná patří k houbám, které mají skutečně výborné účinky na lidské zdraví. Jezte hlívu a upevněte tak své zdraví. Máme další podrobnosti.

Hlíva ústřičná je dřevokazná houba ověnčená různými superlativy, které se týkají jejích účinků na lidské zdraví. A protože jsou její účinky opravdu dobré, byla by škoda, pokud byste o nich nevěděli.

Odkud bere sílu

Jeden z možných pohledů na hlívu tvrdí, že sílu má hlíva ze stromů, na kterých roste. Je to samozřejmě možné. Podstatné je, že její složení je tak šťastně nakombinované, že je opravdovým elixírem zdraví a mládí. Obsahuje vlákninu, vitaminy, steroly, mastné kyseliny, chrom, měď i železo. Najdeme v ní sodík, selen a zinek. Nejdůležitější látkou jsou beta-glutany. Díky této kombinaci je hlíva účinná v boji proti mnoha nemocem a jako dobrá prevence.

V čem pomáhá

Hlíva ústřičná nám pomáhá v mnoha oblastech. Zbavíte se díky ní špatného cholesterolu a nebezpečných triglyceridů. Snižuje hladinu glukózy v krvi. Tím se zlepší stav tepen, což pomáhá předcházet mrtvicím, infarktům a dalším oběhovým nemocem. Existují studie, které popisují účinky hlívy proti růstu některých typů rakovinných buněk. Účinkuje proti virům, bakteriím i některým parazitům. Celkově posiluje imunitní systém, odtud pak zvýšená odolnost proti širokému spektru nemocí včetně rakoviny. Na to se hodí i kombinace s dalšími postupy, jak se dočtete třeba v článku zde. Umí přemáhat chudokrevnost. Upravuje krevní tlak ke správným hodnotám. Rozhodně tedy pomáhá stavu našeho srdce. Umí vyrovnat pH žaludku, zlepšuje trávení. Hlavně člověka zbaví zácpy. Bez zajímavosti není ani schopnost vyloučit z těla různé toxiny a chránit tak naše játra. Hlíva zmírňuje strnulost šlach a končetin. Je vhodná pro alergiky. Zpomaluje stárnutí.

Jak konzumovat

Máme několik možností. Buď využívat houbu v přirozeném stavu a upravovat pomocí vaření. Vynikající jsou různé houbové guláše a kombinace s jinou zeleninou. Také je možné houby sušit a drtit. Využít se pak dá jako houbové koření, které je velmi zdravé. Vedle toho existuje celá řada potravinových doplňků, které jsou určeny pro naše zdraví. Ty obsahují extrakty z hlívy v koncentracích, které odpovídají konzumaci několika kilogramů hub. Takové přípravky už mohou mít silný terapeutický účinek. Jiné v lékárnách prodávané přípravky zase sází na kvalitně usušené houby v kapslích.

Většině lidí hlíva pomáhá. Jsou ale tací, kterým může uškodit. Popsány byly reakce na plísně. Některým lidem také způsobila bolesti břicha. Máte-li nějaké nemoci, je vhodné se před zahájením užívání potravinových doplňků na bázi hlívy poradit s lékařem. Ale jinak zařazením hlívy do jídelníčku chybu rozhodně neuděláte. Čerstvé seženete v supermarketu nebo vypěstujete z kostky, kterou lze na mnoha místech koupit.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47