Vyřešte křečové žíly bez nutnosti zdlouhavé rekonvalescence. Nyní je ideální doba

 Zdraví 
24. února 2022 08:52 / Ema Maxová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Moderní kliniky nabízejí moderní způsoby léčby křečových žil Depositphotos
Díky moderním technikám je dnes vše snažší. Pokud vás trápí křečové žíly, můžete s nimi zatočit celkem snadno. Během chvilky budete mít po starostech. Vše zvládnete i během polední pauzy na oběd a hned po zákroku se můžete vrátit k běžným každodenním aktivitám.

Důvodů, proč se křečové žíly objevují je hned několik – genetika, sedavé zaměstnání nebo práce, kdy jste celý den na nohou. Důležitým měřítkem je také životní styl – obezita, strava a málo pohybu. „Dle studie trápí tento problém 30 až 60 % populace. Nejlehčí forma křečových žil tzv. metličkovité varixy se vyskytují téměř u každého druhého člověka. Závažnější podoba křečových žil postihuje asi 30 % dospělých.

Podrobněji tuto problematiku popisuji v mé nové knize Žily, žilky a varixy,“ prozrazuje cévní chirurg, docent MUDr. Peter Baláž.

Neodkládejte léčbu

Křečové žíly se rozhodně nevyplatí podceňovat.Při zanedbání péče může dojít například k zánětu povrchového žilního systému a v krajních případech pak k rozvoji kožních změn až bércového vředu. Důsledkem městnající se krve, může vzniknout krevní sraženina (trombóza), která i když výjimečně může způsobit plicní embolii.

Hodně z nás však zákrok odkládá. Stojí za tím zejména obavy z klasického poměrně bolestivého chirurgického řešení, které nabízí většina nemocnic a ním spojená narkóza a následná zdlouhavá rekonvalescence. Naštěstí moderní kliniky nabízejí také moderní způsoby léčby křečových žil.

Nejlepší volba

Doslova revolucí v odstranění křečových žil je metoda VenaSeal, kdy se nemocná žíla se uzavře za pomoci speciálního žilního lepidla. Hodí se pro všechny, kteří se chtějí efektivně zbavit křečových žil a nechtějí být na dlouho vyřazeni z aktivního a pracovního života. „Co se samotného onemocnění týká, je možné takto účinně řešit křečové žíly na podkladě onemocnění povrchového žilního systému,“ vysvětluje docent MUDr. Peter Baláž.

Celý zákrok trvá pouhých dvacet minut, je bezbolestný a provádí se za plného vědomí pacienta. Po zákroku odcházíte bez problému domů a nemusíte dodržovat žádný speciální režim, ani nosit kompresivní punčochy nebo se omezovat v běžných aktivitách.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod