Jízda na kolečkových bruslích je výborná pro fyzičku i hubnutí

 Zdraví 
21. června 2022 07:54 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Kolečkové brusle zpevňují postavu a spalují kalorie Depositphotos
Kolečkové brusle jsou dnes považovány za retro sport, o to víc se ale zase vrací do módy. Vždyť retro dnes zkrátka frčí. Kromě toho, že se tento volnočasový sport zase vrací, je to i dobrá věc pro fyzičku a hubnutí.

Takže ať už vyrazíte na bruslích s kolečky v jedné řadě nebo na těch v americkém stylu, tedy na bruslích se čtyřmi kolečky, budete velmi "in", protože tohle retro zase frčí a sociální sítě jsou tohoto znovu módního sportování úplně plné.

U bruslení na kolečkách ale nejde až tolik o módu či trendy, ale především o pohyb. A pohyb to je velmi komplexní, takže se teď v létě obvzlášť vyplatí nad bruslemi popřemýšlet. I když se to může zdát na první pohled nesrovnatelné, bruslení na kolečkových bruslích skutečně dokáže to, co kterékoliv jiné kardio cvičení.

Jinými slovy, vyražte na brusle ven, a vaše srdce se rozpumpuje stejně, jako když budete ve fitku šílet na nějakém kardio stroji. Bruslení je totiž dokonalé aerobní cvičení, které dokonale protáhne celé vaše tělo. Takže zabrat dostanou svaly jak v dolní, tak v horní části těla.

Samozřejmě ale záleží na tom, jaké tempo na bruslích zvolíte. Čím lépe a rychleji budete na kolečkových bruslích válet, tím lépe. A co je opravdu důležité, i když to tak pro laiky nemusí na první pohled vypadat, bruslení na kolečkách zpevní jak zádové, tak i břišní svaly.

A teď to nejdůležitější. Není totiž v létě nic lepšího než si dopřát nějakou tu zmrzlinu či borůvkový koláč, vyrazit na brusle a dostat z těla všechny ty kalorie. A nebo pohodlně postupně hubnout. Jde jen o to zvládnout dostatečně techniku bruslení, což může začátečníkům chvíli trvat. Jakmile se ale stanete dobrými bruslaři, pak máte vystaráno. S dobrou technikou totiž budete bruslit nejen rychleji, ale také na bruslích vydržíte déle a ujedete delší vzdálenosti. A obojí znamená, že spálíte více kalorií.

Spálené kalorie jsou přesně to, co pro hubnutí na kolečkových bruslích potřebujete. Takže kolečkové brusle jsou nejen retro trendem, skvělým sportem v přírodě či dobrou zábavou, ale také s nimi lze dobře hubnout a zpevnit si postavu.

Pokud jste na kolečkových bruslích nikdy nejezdili a chcete se do toho pustit, budete muset být trpěliví. Bruslit je třeba se naučit a určitě bude chvíli trvat, než na bruslích získáte alespoň základní jistotu. Je to stejně jako lední bruslení především otázka rovnováhy a správné koordinace pohybů.

Pokud s kolečkovými bruslemi budete začínat, určitě počítejte s tím, že vás potká několik pádů. Nepodceňujte tedy bezpečnostní prvky, zejména chrániče kolen a loktů. Není také od věci se před bruslením rozcvičit podobně jako se to dělá před běháním. Protáhněte si celé tělo, protože jak už bylo řečeno, bruslení skutečně zaměstnává svaly celého těla. A až se to naučíte, můžete začít hubnout.

Autorský článek, další zdroje: Stylist, Skatefresh

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod