Naučte se správně pózovat na fotkách. Víme, jakými triky se udělat krásnější

 Ostatní 
20. dubna 2018 11:57 / Šárka Sokolská
  2
📷
4 fotografie v galerii
I profesionální modelky mají nacvičené pózy Pexels
Oslavy, svatba, promoce, dovolená. Při všech těchto příležitostech se často dělají fotografie. Naučte se ale pár triků, díky kterým rychle zakryjete nedostatky, jako dvojitá brada, povolené kontury, a nebo krátké nohy.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že je pózování velmi snadná činnost, rozhodně tomu tak není. Tedy pokud nejste zkušení jako profesionální modelky, které mají pózování i výrazy v obličeje v malíčku. Nicméně i ony mají nacvičené standardní pózy, které mohou sloužit jako velmi dobrý základ pro další rozvíjení.

Opticky štíhlejší

Vzpomeňte si na focení na základní škole, kdy jste seděli v jedné řadě s vypnutými zády a rameny dole. Stejně postupujte i při focení. Narovnejte záda a zatáhněte bříško, ramena tlačte dolů a  jedno z nich lehce vytočte směrem k objektivu a vytáhněte krk. Paže držte lehce od těla a uvolněte prsty. Pamatujte také, že čím dál od objektivu stojíte, tím budete menší.

Bez dvojí brady

Málokdo má dokonale ostré kontury obličeje, ale i s tím se dá vyhrát. Máte-li možnost, požádejte fotografa, ať objektiv namíří tak, aby byl výš než vaše oči. Bradu posuňte lehce dopředu, jazyk přitiskněte na zadní část patra a usmějte se. Tímto fíglem zatnete svaly a tím se zbavíte dvojité brady.

Delší nohy

Tento trik je velice jednoduchý. Stačí vykročit jednou nohou a lehce ji překřížit přes druhou tak, aby se vám kryla stehna a kotníky. Rázem získáte užší boky a delší nohy. Nohy překřižte, i pokud sedíte. Budete tak vypadat elegantně a nenuceně. Divy dokáže i ruka v bok. Modelky tak nepózují pro nic za nic. Tento postoj zeštíhlí opticky pas i boky.

Svěžejší pleť

Pozor na přímé světlo. To totiž vrhá ostré stíny a zvýrazní vrásky. Pro focení vyhledávejte tlumenější světlo, které opticky vyhladí pleť. Pokud si chcete z dovolené odvést krásné fotky, vydejte se záběry lovit brzy ráno nebo při západu slunce. Zlatavé světlo zalichotí pleti a vlasům a opticky vymaže vrásky a nedokonalosti. Také se vyhýbejte třpytivým stínům a pudrům, kvůli kterým by vaše pleť působila mastně.

Krásný úsměv

Šmrnc každé fotce dodá krásný úsměv. I ten si můžete nacvičit. Uvolněte ústa a fotografovi ukažte jen horní řadu zubů. Spodní nechte schované, ať na fotce nevypadáte příliš rozjařeně. Rty můžete opticky zvětšit leskem, který nanesete do středu rtů. Pokud jdete na večírek, zvolte raději líčení s dominantními rty. Výrazná rtěnka vypadá na fotkách mnohem lépe, stejně tak i dlouhé nepřehlédnutelné řasy.

Rozzářený pohled

Těsně předtím, než fotograf zmáčkne spoušť, mrkněte. Vyhnete se tak nejen tomu, že mrknete na fotce, ale nebudete mít ani přimhouřené oči. Po mrknutí otevřete oči víc doširoka, což na snímcích vypadá vždy dobře. Stíny volte raději světlé než tmavé. Světlé barvy vaše oči rozsvítí a zdůrazní, kdežto tmavé barvy navozují únavu a vyčerpání. Pokud nosíte trvale brýle, naučte se pod ně vhodně líčit. Tipy, jak na to, jsme psali zde.

Pozor na barvy

Než vyrazíte do společnosti, kde víte, že se bude fotit, popřemýšlejte také nad barvou oblečení. Na fotkách nejlépe vypadají střední tóny barev. Bílá barva přidá kila, naopak v černé se snadno ztratíte a budete v ní vypadat starší.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47