Poloha, ve které spíte, vypovídá o tom, jací jste a jaké máte problémy

 Ostatní 
07. prosince 2017 10:00 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Tělo při spánku zrcadlí problémy a stesky, které prožíváte Pixabay
Někteří lidé dokáží spát celou noc v jedné poloze, jiní se musí přetáčet a uvelebovat se každou chvíli. To, jakou polohu preferujete, se odráží od života, který prožíváte v bdělém stavu. Proto není výjimkou, že se polohy během života mění.

Tělo nedokáže na rozdíl od úst lhát. Každá myšlenka, emoce či prožitek se podepíše na našem těle. Spící člověk polohou a pohyby ve spánku doslova zrcadlí pocity, problémy, konflikty, smutky či strachy, které odsunul do pozadí, čímž je ale nezlikvidoval. Jak řešit konflikty a nenechat na sebe křičet, se dočtete zde. Co prozrazují jaké polohy se dozvíte v následujícím textu.

Schouleni do klubíčka

Pokud spíte schouleni na boku a máte současně kolena, která se dotýkají prsou (nebo až obličeje), v objetí rukou, spíte v tzv. plodové poloze. Znamená to, že vaše osobnost teskní po lůně matky, tedy touží po pocitu bezpečí a spojení s matkou. Lidé spící v plodové poloze jsou introvertní a mají obavy se emočně otevřít jiným lidem. Okolního světa se bojí a cítí se v něm nejisti – proto si touto polohou chrání nejdůležitější orgány, kterými jsou srdce a plíce. Může se ale stát, že v této poloze spíte jen dočasně, protože prožíváte stres nebo se nacházíte v těžké situaci.

Otevřené klubíčko

Ležíte-li na boku, ale nohy máte skrčené jenom tak, jako byste si chtěli sednout na židli, znamená to, že jste sebevědomí lidé, kteří znají své schopnosti a možnosti. Jste k ostatním lidem otevření, ale zároveň máte potřebu se před světem chránit. S okolním světem žijete v souladu, ale někdy toužíte po úplné nezávislosti.

Na zádech jako král

Často lze vidět malé děti, jak spí v této poloze. Dospělí, kteří spí na zádech s rukama blízko hlavy jsou sebevědomí lidé, kteří jsou otevřeni jak ke svému okolí, tak k celému světu. Mají mnoho přátel, velký smysl pro humor a jsou energičtí. Lidé spící v královské poloze mají velký potenciál, který často ani nedokáží plně využít. Občas se chtějí zviditelnit za každou cenu.

Na břiše

Spánkem na břiše se myslí jakákoliv poloha, kdy tělo leží na břiše a nohy jsou buď natažené rovně, nebo mohou být i mírně pokrčené. Alespoň jedna ruka je pod hlavou, nebo objímá polštář. Nezřídka takto spí lidé, kteří museli kvůli životním okolnostem brzy dospět. V této poloze tedy spí lidé, kteří touží po hravém dětství, bezpečí i péči, kterou jim nevěnovali jejich vlastní rodiče. Proto se těžko otevírají jiným lidem a mají obavy z psychického zranění. Jsou to ale také lidé, kteří mají vynikající organizační schopnosti, jsou systematičtí a pořádkumilovní.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008