Předcházejte chybám a staňte se perfektním hostitelem

 Ostatní 
03. prosince 2017 17:05 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Buďte ve svátečním období, plném příbuzenských i přátelských setkání, skvělým hostitelem Shutterstock
Během vánočních svátků se u vás doma pravděpodobně vystřídá celá řada hostů, od příbuzných až po přátele a známé. Někdo na sebe možná dokonce vzal uspořádání večírku na oslavu konce roku.

Při všech těchto příležitostech se můžete blýsknout jako skvělý hostitel. Zde je pár chyb, kterých byste se měli vyvarovat. Pokud například s pořádáním večírků nebo hoštěním velkých návštěv někdo nemá zkušenosti, zaručeně se objeví hned několik věcí, na které dopředu nepomyslel a které mohou pokazit dojem z celého večera. Zde je jen několik z nich.

Úprava interiéru

Občas máme potřebu trochu pozměnit rozestavění nábytku, aby si měli všichni hosté kam sednout. Někdy je potřeba přidat například pár židlí z kuchyně. Když myslíme na to, kam hosty usadit, musíme ale také uvažovat, jakým způsobem se budou všichni po místnosti pohybovat, kam si například budou chodit pro občerstvení a podobně. Ujistěte se, že mezi nábytkem zůstaly uličky a všichni budou mít možnost dojít si pro něco dobrého k snědku nebo pro drink.

Naplánujte si hudbu

Naplánujte nějakým způsobem hudbu. Nejde o to ztrácet čas vytvářením bůhvíjak promyšleného seznamu hudby. Důležité ale je mít něco pro takovou příležitost nachystané. Hudba vytvoří příjemné pozadí na začátku, kdy se všichni zdraví, rozkoukávají nebo dokonce seznamují.

Přizvěte si pomocníka

Nenechávejte si veškerou práci jenom pro sebe. Přizvěte si pomocníka. Může to být někdo z rodiny nebo blízký přítel. Tímto způsobem budete moci při příchodu hostů všechny řádně uvítat a nebude potřeba, abyste něco dochystávali v kuchyni, zatímco hosté by nervózně přešlapovali u dveří. O prvních Vánocích s novým partnerem jsme psali zde.

Vytvořte pozitivní atmosféru 

Důležité je, aby si tyto chvíle užili nejen hosté, ale byla to i pro vás příležitost k odpočinku a příjemnému strávení večera. I kdyby bylo vše perfektně připravené, ale vy byste byli vyčerpaní a vystresovaní, stejně večer nedopadne dobře. Vaše nálada bude ovlivňovat atmosféru po celou dobu, proto zůstaňte pozitivně naladění, abyste nezkazili náladu i vašim hostům.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47