Tvar nosu o člověku prozradí víc, než si možná myslíte

 Vztahy 
05. prosince 2017 10:57 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nos dokáže o člověku prozradit neuvěřitelné věci Shutterstock
Podle nosa poznáš kosa, říká jedno přísloví. A je třeba podotknout, že na této hlášce je opravdu hodně pravdy. Už staří Číňané tvrdili, že nos je střed života. Z tvaru nosu toho prý lze vyčíst opravdu mnoho - jak je člověk vitální, jak je chytrý, jakou má povahu i jaký má vztah k sexu.

Roli hraje nejen tvar nosu, ale i třeba velikost chřípí. Široké chřípí mívají lidé, kteří jsou velmi obratní ve finančních otázkách, majitelé úzkého chřípí jsou prý zase zlí a závistivě stahují nosní dírky. Nos toho dokáže také hodně prozradit o vašem zdraví. O tomto tématu se více dočtete v našem článku zde.

Pokud dámy hledají dobře zaopatřeného partnera, měly by se zaměřit na tvar špičky nosu svého protějšku. Pokud má totiž člověk širokou špičku nosu, o peníze v životě mít nouzi nikdy nebude. Pokud naopak hledáte citlivého partnera, soustřeďte svou pozornost na důlek pod nosem. Pokud je prohloubenina mezi nosem a rty výrazná, svědčí to i citově založeném člověku. Naopak mělký důlek signalizuje cudnost a potlačování rozkoše.

Ideální nos má podle odborníků vysokou, rovnou, plnou a tlustou špičku s mírně rozšířenými, ale zakrytými nosními dírkami. Nejen nos toho ale o člověku hodně prozradí. Skrytá tajemství můžete odhalit i podle tvaru rtů a charakter člověka dokáží prozradit i vaše oči, o tomto tématu jsme psali zde.

Rovný nos

Lidé s rovným nosem mívají jasné myšlení, jsou obvykle tolerantní, důvěryhodní a velmi houževnatí. Mají také smysl pro umění.

Z negativních povahových rysů lze jmenovat například sklon k podceňování druhých lidí. V lásce jsou velice nároční a často tíhnou k milostným trojúhelníkům.

Římský nos

Je výrazný, dlouhý a mírně zahnutý. Jeho nositel bývá většinou velmi tvrdohlavé a ambiciózní povahy. Takoví lidé jsou sebevědomí, výkonní a upřednostňují čin a akci před pouhými sliby. Je-li špička nosu výrazně zahnutá dolů, jde o osobu nespolehlivou a citově chladnou. Čím menší je chřípí, tím více člověk s římským nosem miluje riziko. Přitom dává najevo neuvěřitelnou sebedůvěru.

Skobovitý nos

Pokud jste majitelem nosu s výrazným hrbolkem, jste zřejmě velmi komunikativní, přátelští a jdete si za svým cílem.

Lidé se skobovitými nosem mají neklamný cit pro peníze a dobré obchody. Tyto osoby vždy hledají (a nacházejí) úspěch a finanční výhody. I když jim bohatství zdánlivě všude otevírá dveře, jejich "kramářským duším" bývá často společenské uznání odepřeno. Pokud je takový muž zamilovaný, bývá velice štědrý. Jsou to také skvělí diplomati, kteří se snaží vyřešit každý konflikt a k hádkám sami přistupují s chladnou hlavou.

Pršáček

Nos, jehož špička se zvedá vzhůru, značí o svých majitelích veselou a láskyplnou povahu. Rádi experimentují. Často ale také zůstávají navždy dětmi, jsou hraví a často jednají ukvapeně.

Těmto lidem většinou chybí duševní i fyzická vyzrálost. Jsou náladoví a temperamentní, ale i senzitivní a velkorysí. Jejich bezstarostnost jim někdy může způsobit značné potíže. Jsou nevypočitatelní a i když mají sklon k získání větší částky peněz, jejich nedostatek vytrvalosti a soustředění může způsobit, že vše zase rychle ztratí. Vyzařuje z nich naivní šarm, v lásce hledají potvrzení sebe sama.

Masitý nos

Základna nosu je úzká, ale postupně se rozšiřuje. Mají ho kreativní lidé, jimž nechybí charisma. Zároveň jsou plní optimismu, upřímní a naprosto otevření.

Lidé s masitým nosem oplývají velkorysostí, jsou citové založení a senzitivitní. Vše si musí tvrdě vybojovat. Rádi pomohou ostatním, i na úkor sebe sama. Mají však problém projevit city. V lásce tak často bývají nepochopeni, protože nejsou schopni svoji lásku sdělit i slovně.

Nerovný nos

Lidé s atypickým tvarem nosu bývají často nespolehliví a emočně nevyrovnaní. Často se jedná o umělce či lidi s kreativní myslí. Nechtějí si nikoho pustit k tělu. Když vám ale začnou plně důvěřovat, můžete se na ně naprosto spolehnout.

Často jde o ukvapené lidi, kteří mají jen malou trpělivost. Citově jsou obvykle chladní s výrazným sexuálním apetitem, který jediný je může vehnat do vztahu. Ženy však bývají prudérní.  

Orlí nos

Lidé s orlím nosem jsou samostatní, rádi si dělají všechno po svém. Nesnesou navíc, když je někdo komanduje a diktuje jim, co mají dělat. Často proto bývají vzpurní a vznětliví.

Jsou to chladní taktici, ale také šikovní obchodníci, často bojově naladění. Rozhodně jim však nechybí vytrvalost.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47