Nejoblíbenější druhy nepečeného cukroví: Jednoduché, rychlé a levné

 Recepty 
16. prosince 2017 08:40 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Rychlá a levná varianta vánočního cukroví Pinterest
Nedáte na nepečené cukroví dopustit a stále přemýšlíte, které ještě udělat? Toto jsou nejoblíbenější druhy, které se „nepečou“ nejčastěji. Najděte si mezi nimi svůj oblíbený a doplňte si svou vánoční zásobu cukrovinek.

Cukroví, které není potřeba péct, je velmi oblíbené. Zvládne ho připravit i sebenešikovnější hospodyňka nebo malé dítě. Jeho výhoda spočívá ve velmi rychlé přípravě a jednoduchosti, přičemž nijak netratí na chuti. Toto jsou nejoblíbenější druhy u nás.

Kokosové kuličky

Snad nejjednodušší recept na nepečené cukroví vůbec. V misce smíchejte:

160 g cukru a stejné množství strouhaného kokosu
3 lžíce kakaa
6 lžic rumu
60 g másla
3 lžíce mléka

Tvarujte kuličky, které pak obalte v kokosu. Uložte do lednice. Hotovo!

Rafaelo

To bychom nebyli Češi, abychom si nepřišli sami na to, jak vyrobit lahodné bílé kokosové kuličky. Jejich chuť je vynikající a přitom je postup tak jednoduchý a cena tak nízká! Budete potřebovat:

1 kondenzované mléko v plechovce
200 g strouhaného kokosu

Mléko a kokos smíchejte v misce. Dejte na pár hodin do lednice – kuličky se vám pak budou lépe tvarovat. Ze spařených a oloupaných mandlí pak společně s těstem vytvořte kuličku, kterou obalte v kokosu. V chladu vydrží několik týdnů, ale sníte je určitě dřív.

Včelí úly

Jakmile se řekne nepečené cukroví, každý si vybaví včelí úly neboli vosí hnízda. Na jejich přípravu budete potřebovat

200 g mletých piškotů
180 g moučkového cukru
3 lžíce kakaa
4 lžíce rumu
80 g másla
2 lžíce vody

Vše smíchejte dohromady a vmačkejte do formiček, které si vysypte moučkovým cukrem. Vyklepněte, naplňte vaječným likérem a zalepte piškotem. Skladujte v chladu.

Mandlové hříbečky

Je to vlastně recept na domácí marcipán, který má mnoho lidí v této formě spojeno s Vánocemi. Pokud vás už nebaví klasické kuličky nebo včelí úly, je toto ideální změna. Připravit je můžete klidně těsně před Štědrým dnem, uležet totiž potřebují pouze 24 hodin.

Spařte 200 g mandlí a poté je oloupejte a osušte
Namelte je na jemno a smíchejte s 200 g cukru moučky a 2 – 3 lžícemi medu

Těsto dokonale zpracujte, aby drželo. Klidně přidejte trochu medu, protože by mělo trošku lepit. Třetinu těsta obarvěte lžící hořkého kakaa a opět propracujte. Ze světlého těsta pak tvarujte nožičky, z tmavého kloboučky a nakonec spojte.

Jakmile budete mít hotové i nepečené cukroví, můžete letošní vánoční shon kolem jeho přípravy považovat za ukončený. Teď už si jen dejte nohy na stůl a připravte si oblíbené nápoje zimy, o kterých jsme nedávno psali.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Černý kašel a atypické zápaly plic trhají rekordy: Jak s nimi lékaři bojují a co nás podle odborníků...

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky