Nejlepší způsoby, jak se zbavit nehtové mykózy: Jednoduché a účinné

 Zdraví 
12. prosince 2017 14:14 / Jitka Jahodová
  3
📷
4 fotografie v galerii
Mykóza nohou postihuje o něco častěji muže než ženy Shutterstock
Nehtová mykóza, jinak i onychomykóza je plísňová infekce, která postihuje nejčastěji nehty na nohou. Kromě toho, že vůbec není estetická, je to i vážný zdravotní problém.

Pokud budete tento problém ignorovat, může se stát, že se vaše nehtová mykóza velmi zhorší a budete se jí jen velmi obtížně zbavovat.

Jak se projevuje plíseň nehtů

Mykóza nehtů a nohou se projevuje bílými nebo nažloutlými skvrnami na okrajích nehtů. V pokročilém stádiu se infekce rozšiřuje na nehtové lůžko pod nehtovou ploténkou, poté dojde ke ztluštění nehtu, jeho lámání a drolení, někdy až k zhnědnutí a postupnému zasažení dalších nehtů. Mykóza spolu s bakteriemi navíc silně zapáchá, pokožka svědí, často i pálí.

Přizvěte na pomoc přírodu

Naštěstí na ni zabírá hned několik přírodních surovin, díky kterým se jí zbavíte rychle, jednoduše a hlavně bez nutnosti užívání léků, které zatěžují náš organismus. Přinášíme vám osvědčené způsoby, jak se zbavit nehtové mykózy jednou provždy.

Jablečný ocet

Sílu octa není třeba představovat. Je prospěšný v mnoha sférách života. Jak pomocí něho vyléčit nehtovou mykózu? Smíchejte jablečný ocet v poměru 1: 2 s teplou vodou. Směs dejte do lavoru a namáčejte si v ní nohy 20 minut denně. Buďte trpěliví a uvidíte, že nehtová mykóza brzy zmizí. O velmi zajímavém užití jablečného octa jsme psali již v minulosti.

Olej z čajovníku

Někteří lidé tvrdí, že nejúčinnějším lékem na nehtovou mykózu je čajovníkový olej, obecně známý jako tea tree oil. Nejlépe je používat 100procentní čajovníkový olej, nebo jeho směs s kokosovým olejem v případě, že máte citlivější kůži. Směsí si potřete postiženou oblast a nechte působit alespoň 10 minut. Můžete opakovat i 3krát denně, dokud nedosáhnete požadovaného výsledku.

Oreganový olej

Protiplísňové a léčivé účinky má i oreganový olej. Olej smíchejte v poměru 2: 1 s olivovým olejem. Aplikujte na postižený nehet a nechte působit alespoň půl hodiny. Opakujte jednou až dvakrát denně.

Víte, že mykóza nohou postihuje o něco častěji muže než ženy? Příčinou je možná fakt, že někteří muži jsou tak trochu "na štíru" s hygienou a s oblibou nosí jedny boty. Mykóza se pak stále vrací. Je proto potřeba čas od času aplikovat do bot protiplísňový prostředek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008