Chystáte se na výlet s dětmi? Těchto deset věcí by vám nemělo v batohu chybět

 Děti 
04. června 2018 11:10 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Na výlet s dětmi je dobré se předem připravit Shutterstock
Blížící se léto vyloženě vybízí netrávit čas doma, ale vyrazit s dětmi ven. Krásnou procházku nebo výlet vám však může pokazit skutečnost, že jste zanedbali balení a v batohu vám najednou chybí něco, co vaše dítě aktuálně nutně potřebuje.

Kdo zkoušel malým dětem jednou vysvětlit, že maminka nebo tatínek to či ono zapomněli doma, ví, že je to naprosto k ničemu. Dítě to prostě aktuálně nutně potřebuje a může se vám stát, že bez konkrétní věci zkrátka nebude ochotné jít dál.

Abyste zabránili výletu, na kterém za sebou budete tahat ubrečené dítě, je dobré se na cestu, byť krátkou, dobře připravit. Těchto deset věcí byste proto měli mít s sebou, ať jdete na daleký pochod, nebo jen půldenní výlet.

Vlhčené ubrousky

Naprostým základem jsou vlhčené ubrousky, které se vám hodí, ať už jdete na výlet s malými dětmi, či sami. Nikdy totiž nevíte, kdy je budete potřebovat. Děti mají obrovskou touhu objevovat svět a nějaká špína je vůbec nezajímá. Takže ruce od bláta, zmrzliny, svačiny, nebo dokonce psího trusu, vlhčené kapesníčky hravě zvládnou. Hodit se vám budou i v případě, že vaše dítě bude neodkladně potřebovat na malou či velkou stranu.

Základní lékárnička

Snad každý výlet doprovází alespoň jedno odřené koleno, škrábanec od větví, zaražený trn nebo tříska a další drobná poranění. Jak vyndat třísku bez bolesti se dočtete zde. Proto je dobré s sebou mít alespoň základní lékárničku, ve které bude dezinfekce, náplast, jehla, sprej proti klíšťatům a komárům, mast na štípance od komárů či bodavého hmyzu, ale občas se může hodit i živočišné uhlí či lék na alergii.

Krém na opalování

Když už jsme u toho zdraví, nezapomeňte ani na krém s vysokým ochranným faktorem. Tím spíš, pokud se chystáte k vodě, ale děti namažte i v případě, že půjdete ve stínu. Pro malé děti se nebojte přibalit padesátku, protože jejich kůže je opravdu velmi citlivá a riziko spálení je vysoké.

Dostatek pití

Pitný režim je velice důležitý a neměli byste jej podceňovat. Dítě tak může v nejhorším případě při nedostatku tekutin i zkolabovat. Děti od čtyř do sedmi let by měly vypít zhruba 1,5 litru vody denně, desetileté děti už skoro dva litry. Potřeba tekutin u starších dětí se pohybuje od dvou do tří litrů denně, ale musíte zohlednit i počasí.

Sladkost

Na výletě má každé dítě rádo nějakou tu mlsku. Sladká tyčinka nebo sušenka dodá dítěti rychle energii a každé dítě ji s chutí sní. Navíc má tu výhodu, že je celou cestu zabalená, nerozbije se a vydrží dlouho.

Ovoce

Jestliže mají vaše děti rády ovoce, je to ještě lepší varianta. Ovoce je zrovna tak sladké a je tudíž skvělým zdrojem energie. Nejlepší na cesty je jablko, banán, meruňky, borůvky nebo hroznové víno. Je však lepší zabalit ovoce do krabičky, aby se vám nepotlouklo.

Kukuřičné křupky

Máte děti zhruba do dvou let? Tak to jistě víte, že vyrazit někam bez kukuřičných křupek je zkrátka nemožné. Dětem křupky chutnají, obsahují pouze kukuřici, takže jsou vlastně i zdravou formou pochoutky, a navíc je pojídání křupek dokáže celkem na dlouhou dobu zabavit.

Pláštěnka

Hlásili jasno a teploty nad dvacet stupňů? Obzvlášť v létě se může počasí změnit velice rychle a z parného dne je rázem bouřka nebo prudký přívalový déšť. Pro všechny případy do batohu přihoďte klidně jen obyčejnou igelitovou pláštěnku, která děti ochrání před nejhorším promoknutím a nastydnutím.

Náhradní oblečení

Děti se umažou velice snadno a na všechno zkrátka vlhčené ubrousky nestačí. Takový vylitý kečup na triko, sladká limonáda do kalhot nebo kolomaz na kraťasech zvládne vyprat jedině pračka a navíc mokré prádlo děti rozčiluje. Přibalte proto alespoň jedno náhradní triko a tepláky, abyste mohli dítě v nejhorším případě převléknout.

Náhradní obuv

Tahat s sebou v batohu další boty se vám může zdát už jako nadstandard a v horkém dni je to opravdu zbytečné. Promočená bota dítěti brzy uschne a se špínou na obuvi se tak nějak počítá. Neuškodí ale, když si náhradní obuv vezmete alespoň do auta pro případ, že se po cestě domů chcete stavit třeba na večeři a nechcete, aby vaše dítě sedělo u stolu s mokrými zablácenými teniskami.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47