Vyrobte si úžasný přírodní krém pro děti. Ideální na podzim a zimu

 Děti 
25. října 2018 10:56 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
Dětská pokožka se v chladných měsících stává velmi citlivou Shutterstock
Chlad, smog, mlha, výkyvy teplot. Toto období nedělá dobře nejenom našemu organismu, ale také pleti. A obzvláště té dětské. Právě jejich citlivá dětská pokožka potřebuje speciální péči.

Dětská kůže je specifická. Na povrchu těla žijí bakterie, které produkují kyselinu mléčnou. Ta s látkami vylučovanými kůží tvoří mírně kyselý ochranný plášť, jenž brání pomnožení a průniku patogenních bakterií. Průniku látek ze zevního prostředí zabraňuje celistvost pokožky, správná hydratace a slabě kyselé prostředí kožního povrchu. Proto je potřeba dbát na kvalitní kosmetiku, a zvláště v chladných měsících. Počasí venku, vysušené prostředí v přetopených místnostech snadno ještě více podráždí už tak citlivou dětskou pleť.

Cold cream

Pokožka se na tváři i celém těle mnohem rychleji vysušuje a větrem ošlehané tváře mají sklony k popraskání a dalším poškozením pleti. Základem jsou tzv. zimní krémy, které jsou mastnější a většinou na bázi oleje. Čím více jej obsahuje, tím je pokožka více chráněna. Pokud dáváte přednost kupovaným krémům, sáhněte po těch, které mají označení jako „cold cream“. Nebo si vyrobte svůj vlastní. Samozřejmě, čistě přírodní.

Ingredience

  • 50 ml nerafinovaného bio bambuckého másla 
  • 10 ml mandlového oleje  
  • 10 g sušeného květu měsíčku 
  • jemné sítko nebo plátýnko
  • kelímek 

Postup

Ve vodní lázni rozpusťte bambucké máslo a smíchejte jej s mandlovým olejem. Do této směsi vsypte květy měsíčku. Čím víc jich bude, tím silnější vznikne mast. Dbejte na to, aby byly všechny květy ponořené. Několik hodin udržujte pod hrncem velmi mírnou teplotu, aby máslo neztuhlo a měsíček se pořádně vyluhoval. Pak přeceďte přes plátno do kelímků a nechte ztuhnout. 

Jak často mazat

Dítě namažte už ráno, zhruba dvacet minut před tím, než jdete ven. A krém aplikujte znovu po pár hodinách venku. Večer po koupeli klidně podrážděnou obličej namažte pár kapkami kvalitního přírodního oleje, třeba měsíčkového nebo arganového či mandlového, který je skvělý pro citlivou pleť i dospělých. Objeví-li se začervenání, naneste na vatový tamponek odvar z heřmánku a přiložte jej na pár minut na červená místa, poté vždy použijte dětský hydratační krém na obličej.  

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47