Skvělá náhrada těstovin, po které zhubnete raz dva

 Recepty 
03. července 2019 13:35 / Monika Thomsonová
  3
📷
6 fotografií v galerii
Po cuketových špagetách se budete cítit skvěle a navíc zhubnete Shutterstock
Těstoviny jsou velmi vděčná příloha, ale i hlavní jídlo. Dají se připravit na mnoho způsobů, jsou levné a připraveny jsou za pár minut. Jsou však i bohatým zdrojem sacharidů, což může při jejich nadměrné konzumaci způsobovat nežádané přibírání na váze.

Co tedy dělat, když máte těstoviny rádi, ale ručička na váze se zastavuje na nelichotivých číslech? Zkuste zdravou náhradu. Rozdíl od pravých těstovin je téměř k nerozeznání.

Nejlepší náhrady těstovin

Chutné, přesto zdravé. I tak by se daly popsat alternativy, které mohou nahradit těstoviny ve vašem jídelníčku. Kromě toho, že vám budou takto připravené těstoviny chutnat, budete se po nich i lépe cítit. Po klasických těstovinách jsme totiž nacpaní k prasknutí a to se vám u zdravých náhrad skutečně nestane. 

Dýně 

Jako první náhrada těstovin vám poslouží dýně. Můžete použít žlutou nebo máslovou dýni. Nakrájejte jí na tenké nudličky a ty pak jemně osmažte na troše olivového oleje. Takto připravené je smíchejte s hotovou omáčkou na těstoviny.

Cuketové špagety

Pomocí spirálového kráječe na zeleninu si uděláte "špagety" i z cukety. Tuto zeleninu najdete v létě téměř v každé zahrádce. Cuketa je chuťově nevýrazná, proto je jako náhrada těstovin zcela ideální. Vynikající je v kombinaci se cherry rajčaty a mini mozzarellkami.

Lilkové lasagne

Lilek je letní zelenina, proto by byla škoda nevyužít ho naplno, například i jako náhradu lasagne. Nařežte ho na tenké plátky a posolte, aby změkl a tzv. se vypotil, případně ho strčte na 10 minut do vyhřáté trouby. Potom dejte do zapékací mísy a jednotlivé vrstvy lilku prokládejte třeba boloňskou omáčkou nebo čímkoli podle vaší chutě. Dejte do trouby a zapečte. Lilkové lasagne jsou na světě.

Brokolicová či květáková "rýže"

Poslední alternativou těstovin, kterou vám dnes představíme, je brokolicová nebo květáková rýže. Uděláte ji tak, že syrovou brokolici nebo květák jednoduše nasekáte na drobno a potom "rýži" opražíte na trošce olivového oleje a zamícháte s omáčkou. K posekané brokolici se dokonale hodí například pesto. Největší chyby při konzumaci brokolice: Čemu se vyhnout?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47