Letošní trendy slunečních brýlí. Frčí geometrické tvary, zlatá i oblíbený retro styl

 Móda 
02. dubna 2020 11:24 / Marie Popelková
  0
📷
8 fotografií v galerii
V módě jsou kulaté, hranaté i motýlí brýle Internet
Pokud rádi sledujete módní trendy, měli byte jim přizpůsobit také výběr slunečních brýlí. Letos máte z čeho vybírat. Podle módních návrhářů je totiž letos v módě hned několik typů, takže si každý vybere takové, které mu budou nejlépe sedět.

Možná vás to dosud ani nenapadlo, ale sluneční brýle jsou velmi důležitým módním doplňkem, který mimo jiné umocní váš outfit, dodá mu smyslnost a podtrhne vaši osobnost. A jaké typy slunečních brýlí letos frčí?

Zlaté, velké i geometrické

Pokud si pořídíte brýle ve zlaté barvě, rozhodně neuděláte krok vedle. Právě tato barva je totiž lets in. V kurzu je také velmi zdobený výrazný design, rovná skla bez zakřivení a obecně neuděláte chybu, když si pořídíte velké brýle. A co se týká tvaru, zvolit můžete jakýkoliv geometrický tvar.

Ať už ale sáhnete po jakýchkoliv brýlích, vždy je dobré si nechat poradit od odborníka. Někomu sluší brýle nenápadné, někomu zase výrazné. Ideální variantou pak je, když máte několik odlišných modelů brýlí, které můžete podle nálady a příležitosti střídat.

Čtvercové a oversized

V módě jsou například nadměrné čtvercové brýle. Pokud vám nechybí odvaha, měli byste si tento typ rozhodně pořídit. V jaké barvě, už záleží na vás - můžete sáhnout po barvě letošního roku, tedy modré. In je ale i třeba černá nebo želví vzor.

Cat-Eye aneb motýlí obroučky

Trend brýlí Cat Eye trvá už několik let a i letos s nimi oslníte. Vyberte si nějaký výrazný model, který upoutá i svými detaily. Pokud jde o barvu, měli byste se zaměřit na estetické tóny 70. let. Nebojte se ani zvířecích vzorů.

Retro styl

Retro je letos obzvlášť v kurzu. Mnoho ikonických barev a tvarů je zpět, ale s moderním nádechem. Patří sem hlavně kulaté brýle a výše zmíněné cat-eye brýle, ale také čtvercové obroučky. Hitem letošního roku jsou modrá skla, ale zrcadlové brýle pro letošek schovejte do šuplíku.

Geometrické tvary

Geometrické tvary, jako jsou trojúhelníky, čtverce a především hexagony, budou vládnout trendům slunečních brýlí pro léto 2020. Geometrické brýle, které byly představeny na módních molech, byly buď minimalistické, nebo zajímavě orámované. Tento trend je odvážný a nesedne každému, ale zaoblené hrany by mohly být pěkným kompromisem. Na co si dát při nákupu slunečních brýlí pozor, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47