Kosmetické pomůcky, které v žádném případě nikdy nepůjčujte

 Krása 
29. května 2020 06:59 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
I když to na první pohled nevypadá, kosmetika je plná bakterií Depositphotos
Možná, že také čas od času nečekaně přespíte u kamarádky a ta vám půjčí své kosmetické pomůcky. Jenomže tím si koledujete o pěkný malér. Co vám hrozí a co si rozhodně nikdy nepůjčujte?

Bakterie, viry a plísně jsou opravdu všude. A nevyhýbají se ani kosmetice. Ta pak, místo toho aby vám pomohla, vám může spíše ještě uškodit. Pokud je půjčíte své kamarádce, hrozí, že se vám za pár dnů ozve s oznámením, že má nějaký kožní problém nebo dokonce zánět spojivek. O co byste se rozhodně neměli dělit? 

Z pusy do pusy

Ani v největší nouzi si opravdu niky nepůjčujte kartáček na zuby. A to ani svému příbuznému či partnerovi. Jenom si vezměte, co vše za den sníte a vypijete. Všechny tyto zbytky vám ulpí na zubech a odtud se to přenese při čistění do vašeho kartáčku. Myslet si, že to vodou všechno smyjete a zničíte, je naprosto mylné. Takže pokud kartáček půjčíte někomu jinému, všechny bakterie se přenesou prakticky z úst do úst. 

Štětce a houbičky

Chodíte ke kosmeičce? Tak si všimněte, jak po každém použití pečlivě dezinfikuje veškeré štětce, které na vás použije. V nich totiž zůstávají nejenom zbytky líčidel, ale především šupinky kůže a bakterie, které se ve vlhku dál množí. Takže nejenom, že byste své štětce měla také pravidelně čistit, ale hlavně je také nepůjčovat své kamarádce. A to samé platí i o houbičkách na make-up či pudr. 

Řasenka na půjčení?

Myslíte si, že řasenka vaší kámošky vám nemůže ublížit? Opět omyl. Do sliznice oka může velmi snadno vniknout jakákoliv bakterie. A máte na problém zaděláno. Takže pozor i na to, pokud si chcete půjčit od kamarádky aplikátor nebo štětec na oční stíny. Raději si je nanášejte prstem. A své vlatní štětce také pravidelně dezinfikujte. 

Ručníky zvlášť

Jeden ručník na pleť i ruce? To snad opravdu neděláte. Pleť si večer umýváte proto, abyste ji měli čistou. A stejně tak ruce. Ale myslet si, že obojí je stoprocentně čisté a bez bakterií, je skutečně zcestné. Tedy pokud si je nemyjete Savem. Takže pokud si utíráte umyté ruce do ručníku a vzápětí si do něj utřete i obličej, pak si koledujete o to, že se vám na tváři objeví nevzhledné pupínky. Ručníky tedy vždy mějte zvlášť na ruce a zvlášť na obličej. O tom, jak často byste je měli měnit, jsme psali zde.

Holení jen pro sebe

Pokud vám váš drahý partner občas sáhne po holicím strojku nebo naopak vy po jeho, tak zabrzděte. Není to zrovna ideální. Při depilaci si neholíte jenom chloupky, ale také svrchní část pokožky. Takže na žiletce ulpívají i části pokožky a občas i troška krve, pokud se vám stane nehoda. Tažke ve výsledku tak vytvoříte na žiletce docela dobrou žívnou půdu pro bakterie. A málokdo holicí strojek po každém použití dezinfikuje. A pozor, to samé platí i o pinzetě. 

Do kelímku jen špachtlí

Krémy, séra a další přípravky, které máte uschovány v kelímku, si nechejte opět jenom pro sebe. Nenechejte nikoho cizího, aby vám prsty strkal prsty do kelímku s krémem, jelikož tam zanechá celou řadu bakterií, které si pak nanesete na pleť. Samozřejmě, že nejlepší volbou je mít k dispozici speciální špachtli, kterou váš oblíbený krém naberete, aplikujete na pleť a poté ji zase umyjete. A jednu můžete mít i pro nečekané hosty. 

Raději sprej než kuličku

Antiperspiranty používáme proto, abychom eliminovali pocení a následný zápach. Pokud používáte kuličkové nebo tuhé, pak vězte, že pot se nanášením přenáší i na jejich povrch, kde se dál rozkládají. A něco takového byste si určitě nechtěli nanášet na své tělo nebo jej snad dávat jiným lidem. Takže pro návštěvy raději mějte schovaný sprejový.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod