Kvasnice stojí jen pár korun, ale jejich účinky jsou nevyčíslitelné

 Zdraví 
21. července 2020 07:19 / Eva Vogelová
  5
📷
6 fotografií v galerii
Droždí je bohaté na vitamin B  Depositphotos
Kvasnice obsahují živé kvasinky, které patří mezi jednobuněčné houby. Obsahují především vitaminy B a D. Najdete v nich ještě železo, minerální soli a v neposlední řadě i esenciální kyseliny. Pokud se vám nechce utrácet majlant za vitaminy v lékárně, vystačíte si s droždím. Má skvělé zdravotní účinky, o kterých byste rozhodně měli vědět.

Droždí obsahuje minimální množství tuků, takže se nemusíte bát, že byste po jeho pravidelné konzumaci přibrali. Dejte si zhruba polovinu kostky denně, abyste účinek kvasnic maximalizovali. Kromě velkého množství zdravotních účinků pomáhají hojit i podrážděnou pleť.

Droždí vám pomůže bojovat s únavou

Pokud trpíte nikdy nekončící únavou, konzumujte pravidelně droždí. Díky němu už nebudete tolik unavení. Obsahuje totiž vitaminy skupiny B. Ty podporují uvolňování energie z tuků a sacharidů, které dostáváte z jídla. Nezapomeňte však užívat droždí každý den, aby na vás mělo dlouhodobý vliv. Můžete si ho nechat rozpustit ve vodě.

Droždí vyřeší potíže s trávením

Trápí vás trávicí potíže? Pokud se nadýmáte či trpíte zácpou, sáhněte po kvasnicích. Obsahují velké množství vlákniny, která vám pomůže rozhýbat střeva. Během akutní zácpy už vám droždí možná nepomůže, ale v počátku určitě ano. Celkově se vašemu žaludku dost uleví.

Droždí uklidňuje

Pokud trpíte častým stresem, jezte pravidelně droždí. Kvasnice jsou bohaté na vitaminy B1, B2 a B3. Všechny tři mají pozitivní vliv na nervovou soustavu. Jde však spíše o jednorázovou pomoc. Když se budete cítit v napětí znovu, budete si muset dát droždí zase. Jezte ho převážně ve chvílích, kdy cítíte velký stres.

Droždí vám pomůže se rychleji zotavit po kocovině

Plánujete se jít s přáteli bavit? V tom případě si k posteli nachystejte kvasnice. Nejprve zkuste sníst polovinu kostky. Když nezabere, snězte i tu druhou. Váš organismus se díky živým kulturám vzpamatuje rychleji.

Droždí zklidňuje pokožku a léčí akné

Kvasnice nemusíte používat pouze vnitřně. Využít je můžete i ve chvíli, když se vám na obličeji udělá akné. Droždí rozdrážděnou pokožku zklidní a akné se vyléčí rychleji. Stačí, abyste jednu kostku kvasnic smíchali s trochou teplého mléka.

Důkladně ji rozmíchejte a natřete na místa, kde vám akné vyrašilo. Nechte droždí působit zhruba patnáct až dvacet minut. Následně si obličej opláchněte. Opakujte ideálně každý den. Přečtěte si o tom, jaké má olivový olej léčivé účinky.  

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve