Tipy na zdravé a přitom výborné letní mlsání pro vaše děti

 Děti 
19. července 2020 11:40 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Dětské letní mlsání může být zdravé Depositphotos
Děti mají nejen mlsný jazýček, ale mnohdy také velmi nezdravé návyky. Samozřejmě milují sladké, ale i s tím jim lze v létě vyhovět. Stačí připravit pár rychlých dobrot, které dětem zachutnají a přitom jim nezkazí žaludek.

Co všechno dobrého můžete tedy svým miláčkům v létě připravit, aby jim to chutnalo?

Smoothies z ovoce a jogurtu

Ovoce nyní roste na zahradě spousta a z každého se dá udělat čerstvý ovocný nápoj, na kterém si děti pochutnají. Navíc smoothie je jednoduché na přípravu, do které můžete dokonce zapojit i samotné děti.

Recepty na smoothie si můžete improvizovaně vytvářet sami, k ovoci ale vždy přidejte vodu nebo mléko a oslaďte samozřejmě něčím zdravým, tedy nejlépe medem nebo javorovým či jiným bylinným sirupem. Pokud chcete smoothie využít i jako super svačinku, přidejte jogurt.

Domácí limonády

Dnes se na nás doslova valí každý den reklamy na dětské šťávy, ale není nad to, když svému dítěti připravíte stoprocentně domácí limonádu, u které budete mít absolutně pod kontrolou, co v ní je.

Stačí jen do džbánu vody nakrájet citrusové plody a další ovoce a je vystaráno. Pokud jste ovšem zruční a vyrábíte si vlastní domácí sirupy, například oblíbené jsou bezové, pak samozřejmě dětem servírujte šťávu z vašeho domácího sirupu.

Na odšťavňovačích všech velikostí a druhů lze také rychle připravit stoprocentní ovocné džusy, nejjednodušší je pochopitelně ten pomerančový.

Pamlsky vlastní výroby

Žízeň našich nejmenších jsme už uhasili, teď ale přichází na řadu to pravé mlsání. Děti mají chuť na sladké prakticky pořád, i tady ale můžeme mít pod kontrolou, jaké sladkosti jim servírujeme.

Například velmi snadné je vyrobit společně s dětmi domácí zmrzlinu všeho druhu, ať to bude jen ovocná dřeň, nebo ta smetanová. Silikonové formičky na zmrzlinu jsou dnes běžnou záležitostí. Stačí je naplnit rozmixovanou ovocnou dření a nechat zmrznout v mrazáku. To samé uděláte v případě, že vytvoříte jogurtovou zmrzlinu či nanuk. Smícháte smetanu a jogurt, osladíte opět medem nebo vaším domácím sirupem, vmícháte drobně nakrájené ovoce, nalijete do formiček a necháte zmrznout.

To samé platí i pro domácí výrobu gumových cukrovinek. Stačí rozehřát nějakou ovocnou šťávu, šťávu z citronu, pár lžiček medu a sirupu s pár lžícemi želatiny. Míchejte, dokud směs nezhoustne a pak ji nalijte do silikonových formiček a nechte ztuhnout v lednici. Dále čtěte: Jak o prázdninách zabavit děti na zahradě.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod