Kolik párů bot skutečně potřebuje vaše dítě. Odborníci radí, jaké boty školákům pořídit

 Děti 
08. září 2020 15:21 / Mirka Malá
  3
📷
4 fotografie v galerii
Děti mají opravdu velkou spotřebu bot Pixabay
Školní rok a nové roční období jsou tu, a v souvislosti s tím mnozí rodiče řeší tradiční otázku: Kolik párů bot skutečně dítě potřebuje? Odborníci proto radí, jaké boty pořídit dítěti ve školním věku.

První radou je, abyste rozhodně nekupovali žádné boty do zásoby. Dětem nožky rychle rostou a dost možná byste nakonec nové boty schovávali ve skříni zbytečně. Druhou radou je, aby se rodiče vyhnuli bílým botám pro běžné nošení, protože děti je rychle umažou a vy budete nešťastní.

Kolik párů bot tedy školák potřebuje?

Je to poměrně snadné. Dítě, které chodí do školy nebo školky, potřebuje samozřejmě jeden pár bot na běžné denní nošení. Druhým párem bot budou přezůvky do školy a třetím párem bot pak cvičky nebo tenisky na hodiny tělocviku.

Čtvrtým párem bot je obuv, ve které s vaším dítětem budete podnikat různé výlety do přírody, pátý pár bot je obuv do různých sportovních kroužků, pokud vaše dítě nějaký navštěvuje. A zapomenout nesmíme také na plážové pantofle nebo žabky, které děti potřebují v letní sezoně.

Podzim a zima mají své nároky

Jenomže to není zdaleka vše, protože s pěti až šesti páry bot si na podzim a navíc v zimě rozhodně nevystačíte. Do podzimího období je potřeba dítěti pořídit holínky, které dítě využije jak na výletech, tak mnohdy i při školní docházce. V zimě navíc dítě potřebuje ještě kozačky, sněhule nebo zateplené kotníkové boty, záleží samozřejmě na tom, zda pořizujete boty pro děvče nebo chlapce.

To znamená, že dítě ve školním věku potřebuje v podzimní a zimní sezoně alespoň sedm párů bot, ale to je prakticky absolutní minimum. Pravděpodobně nebudete chtít, aby vaše dítě celou sezonu chodilo venku v jednom páru bot.

Ale ani tentokrát to není ještě všechno. Nesmíte totiž zapomenout na tzv. formální obuv, tedy boty, které vaše dítě obuje pro různé slavnostní příležitosti, ať už to budou nějaké rodinné oslavy, slavnostní školní příležitosti a další společenské akce.

Jak je patrné, dítě ve školním věku má velké potřeby a neobejde se bez kvalitní obuvi. A to odborníci do tohoto výčtu nejště nezapočítali například brusle, kopačky, lyžařské boty a další obutí pro podobné sporty. Dále čtěte: Školní aktovku či batoh stačí pořádně vyčistit a vydrží další školní sezonu.

Témata: děti, boty, škola, sezona
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty