Minerální pleťové masky za pár korun, které rozjasňují a léčí

 Krása 
09. května 2021 23:24 / Zuzana Procházková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pleťové masky z rašeliny, kaolínu, řas i ty bahenní mají blahodárné účinky Depositphotos
Pleťové masky z rašeliny, kaolínu nebo ty bahenní mají pro naši pleť velmi blahodárné účinky. Oproti jiným typům masek jsou doslova nabité minerály a lze je aplikovat i na velmi citlivou pleť. Z čeho tedy můžete vybírat a jak si masku případně vytvořit?

Na internetu se často píše pouze o pleťových maskách vyráběných z ovoce a zeleniny v kombinaci s medem, jogurtem nebo například vajíčkem. Tyto masky sice mají pozitivní účinky na naši pleť, ale zdaleka neobsahují tolik minerálů a prvků, které hojí, léčí, zklidňují a hydratují zároveň.

Velkým benefitem je, že jsou tyto minerální pleťové masky vhodné na všechny typy pleti, a tedy i na tu citlivou. Pomůžou také eliminovat výskyt lupénky, akné nebo ekzémů. Masky můžete aplikovat nejen na pleť, ale i na celé tělo či postižená místa.

Základní typy minerálních masek jsou bahenní, rašelinové, jílové nebo vyrobené z řas. Ukážeme si, na co a jak každý druh této masky použít.

Bahenní masky

Bahenní masky nebo zábaly mají bezkonkurenční čisticí a absorpční vlastnosti. Pokud si je budete aplikovat pravidelně, vaše pleť se bude méně mastit a póry budou posupně mizet. Navíc vaši pleť bahenní maska projasní a vydezinfikuje. Masku můžete také aplikovat pouze na T-zónu. Nejčastěji se používá bahno z Mrtvého moře nebo z řek v Alpských dolomitech.

Jílové masky

Jílové masky dokonale vyčistí pleť a vytáhnout všechny černé tečky. Navíc pleť přirozeně exofilují. Masky z jílu buď můžete zakoupit již hotové nebo si zkrátka můžete zakoupit jíl v prášku a ten smíchat s vodou. Je hned několik typu jílů. Bílý jíl je vhodný pro citlivější pleť. Růžový zase pro zralou pleť. Oproti tomu zelený jíl je na smíšenou pleť. Marocký pak pro všechny typy pleti.

Tip k míchání jílové masky! Jíl nemusíte smíchat jen s obyčejnou vodou, ale i s květovou vodou nebo například heřmánkovým či levandulovým čajem. Umocníte tak zklidňující a hojicí účinky jílu.

Masky z mořských řas

Tento typ masek je vhodný na pleť zejména zralou, kdy dochází ke ztrátě elasticity. Je to z toho důvodu, že výtažky z mořských řas vyplňují vrásky, navrací hydrataci a působí protizánětlivě.

Rašelinové masky

Rašelina se používá k pleťovým maskám, a také k celkovým zábalům těla. Rašelina se dá koupit v lékárně nebo prodejných s bylinkami v sáčku, nebo si masky či zábaly můžete koupit již hotové. Rašelina obecně pleť vyhlazuje a hydratuje. Navíc ji zbavuje toxinů. Pokud máte ale problémy s pokročilým akné nebo s praskáním cévek, nejsou tyto masky a zábaly pro vás příliš vhodné. Dále čtěte: Džíny podle typu postavy. Zjistěte, jaké budou slušet právě vám

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod