Džínové overaly milují módní tvůrci i ulice

 Móda 
06. května 2021 19:34 / Mirka Malá
  0
📷
6 fotografií v galerii
Denim overaly jsou hitem letošního jara a léta Depositphotos
Džínová nebo také denim móda je stále velmi trendy. Ale letošní rok nebude jen o džínách a džínových košilích. Hitem jara a léta jsou totiž džínové overaly.

Je to tak. Květinové šaty a topy jsou samozřejmě skvělé, ale pokud prostě jen na sebe chcete něco hodit a vyrazit a vypadat skvěle, pak má letošní sezona velmi jednoduché a velmi efektivní řešení.

Díky dlouhému lockdownu nyní většina z nás řeší otázku, co s naším šatníkem. Sice jsme si něco nakoupily on-line, ale to hlavní nakupování nás teprve čeká, jakmile se konečně otevřou obchody. A řešení je jednoduché. Džínové all-in-one známé jako denim overal.

Džínové overaly jsou hitem návrhářů i ulice

Kdysi bývaly džínové montérky hitem mezi americkými řemeslníky. Je to tak. Dnes jsou džínové overaly součástí nejnovějších kolekcí světových módních domů i ulice, jak se říká tzv. street style.

A to znamená především to, že je rozhodně z čeho vybírat. Střihy, barvy, materiály i délky. A hlavně. Denim overaly jsou praktické a pokud si nějaký pořídíte, určitě si ve vaší skříni moc dlouho nepoleží.

Jaký overal vybrat a s čím ho nosit

Stylistka Naomi May říká, že "džínovým overalům sluší nejvíce sandály. Může jít o obyčejné nízké sandály či pantofle, nebo o designové sandály na podpatku." Pokud ale zvolíte nějaký extravagantnější model overalu, můžete k němu obout i robustnější koženou obuv.

Stylů a střihů džínových overalů je skutečně hodně. Někteří návrháři si hrají i s detaily ramenních vycpávek, hodně overalů má také stylový pásek.

Velmi výrazné jsou overaly z černé či šedé džínoviny, které jsou opravdu velmi stylové a tudíž se hodí i pro nějakou slavnostní neformální příležitost. Vybrat si ale samozřejmě můžete i overal z klasické modré džínoviny, ať už ve světlejším či tmavším odstínu. A jsou tu také speciality, které představují overaly z vyšisované džínoviny, nebo třeba z džínoviny s lehkým fialovým nádechem.

A v neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na zcela letní denim overaly. Můžete si vybrat například overal s dlouhými nohavicemi a jemnými ramínky. Další letní variantou je krátký overal s šortkovými nohavicemi.

Na výběr je letos džínových overalů zkrátka nepřeberné množství. Už tedy rozhodně nejde o klasiku džínů s laclem, ale o vrchol džínové módy jako takové. Dále čtěte: Crossbody kabelky se snadno nosí a uvolní vám ruce.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008