Jde to i bez fleků aneb jak správně nanášet samoopalovací přípravky

 Krása 
01. května 2021 16:57 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Samoopalovací přípravky můžete používat celoročně, aniž by vám uškodily Pixabay
Blíží se čas kraťasů, sukní, šatů a tedy i odhalených nohou. Solária nejsou každému dostupná, sluníčko si zase dává načas, takže kdo chce mít opálené nohy, měl by sáhnout po alternativě. Tou jsou samoopalovací přípravky. Víte, jak je správně používat?

Kdo chce mít snědou pleť, nejjednodušší, a především také nejšetrnější způsob, jak toho docílit, je použít samoopalovací přípravek. Od něj vám totiž rakovina kůže rozhodně nehrozí. Navíc jej můžete používat celoročně, bez ohledu na počasí. Aby se vám po těchto přípravcích neudělaly nevzhledné fleky, je potřeba dodržet pár pravidel.

Vyhladit pleť 

Před nanesením přípravku je potřeba na něj důkladně připravit pleť. A to znamená ji vyhladit pomocí peelingu. Ten kůži zbaví odumřelných buněk, pěkně ji prokrví a připraví na nanášení tělového mléka. Navíc díky peelingu předejdete právě těm nevzhledným flekům, kvůli nimž se řada lidí bojí samoopalovací přípravky používat. Peeling si můžete připravit také z domácích surovin. Pokud máte na těle velmi suchá místa, promažte je hydratačním krémem. 

Světlý nebo tmavý

Spousta výrobců dělá dva druhy přípravků, a sice pro světlý nebo tmavý typ. Proto vyberte ten, který se ideálně hodí právě k vám. Jsou také druhy přípravků, které se umyjí prakticky ihned, jiné vydrží i týden. Tomu však odpovídá také jejich cena. Pamatujte si však, že máte-li samoopalovací přípravek, který je v tekutém stavu, je potřeba jej nejprve pořádně protřepat. Obvykle se totiž skládá z více složek, které se potřebují smíchat, aby se vám neobjevily nevzhledné fleky. 

Zkuste barvu

Zvolený přípravek nejprve zkušebně naneste na nějaké skryté místo například na vnitřní straně stehen. Počkejte zhruba dvacet minut, aby měl přípravek dostatek času účinkovat, a pokud se vám zdá barva moc tmavá, klidně jej v dlani smíchejte s trochou tělového mléka, čímž ji zesvětlíte. 

Zespodu nahoru

Krém nanášejte vždy od nártů a pokračujte směrem nahoru. Přípravek nanášejte rovnoměrně a vyhněte se místům, která se obvykle také neopalují, jako například mezi prsty, na chodidlech či v podpaží. Zaměřte se na místa, kde jsou záhyby, protože tam vám mohou přípravky udělat poměrně velkou paseku, proto je důkladně rozetřete. Pokud vám někde zůstanou světlá místa, opatrně tam naneste ještě jednu tenkou vrstvičku. 

Jak si neobarvit ruce

Největším úskalím při nanášení samoopalováků bývá zabarvení dlaní. Tomu se vyhnete, pokud budete používat některé pomůcky. Při nanášení přípravku na obličej využijte štětec, na zbytek těla speciální rukavici. Obojí můžete snadno vyprat, a poté znovu použít.  

Zůstaňte nazí

Ihned po nanesení produktů se neoblékejte, jinak si ušpiníte oblečení. Počkejte zhruba 10-20 minut, než se krém vstřebá. Stejně tak je dobré se alespoň dalších osm hodin nekoupat, nesprchovat a ani se moc nezapotit. Vhodné je tedy nanášení přípravku na noc, ale v takovém případě si neoblékejte bílé oblečení. Zůstane-li na vašem oblečení přeci jen mastný flek, můžete se ho zbavit jednoduchým způsobem, o němž jsme psali zde.  Sprchování v dalších dnech omezte opravdu jen na nezbytně nutnou dobu, protože voda barvu pomalu vymývá. Ztrácíte ji i při holení žiletkou a samozřejmě i peelingem, proto další aplikaci odložte až na dobu těsně před dalším nanášením samoopalováku. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008