Tápete, jaký vybrat make-up? Pomůžeme vám odhalit barevný podtón pleti

 Krása 
24. června 2018 07:24 / Iva Dvořáková
  0
📷
5 fotografií v galerii
S našimi radami už vám bude jasné, jaký odstín make-upu vybrat Shutterstock
Pokud vám nikdy nebylo jasné, proč nemůžete vybrat ten dokonalý odstín make-upu, asi jste netušila, že je možné identifikovat svůj podtón pleti. A že to hraje roli. S naším návodem se už nespletete a s výběrem make-upu pak nešlápnete vedle.

Podtón pleti - že jste o něm ještě neslyšela nebo nevíte, proč ho máte znát? Je hodně důležitý. Právě on určuje, jaká se k vám hodí barva rtěnky, vlasů, v jakém oblečení vypadáte nejlépe, ale také to, jaký odstín make-upu padne vaší pleti nejvíce.

Nezáleží jen na textuře, krycím efektu nebo době, po kterou vám na tváři vydrží, ale především na tom, aby s vaší pletí skutečně splynul a sjednotil ji.

Toho docílíte pouze v případě, že zvolíte make-up, jenž odpovídá podtónu vaší pleti. S metodou poznávání pomocí zápěstních žilek jej zjistíte spolehlivě, rychle a jednoduše.

Podtón pleti se nemění, ani když jste opálení a nemění se ani s věkem. Jde o zbarvení "pod kůží", díky kterému se následně rozeznávají tři typy podtónů: studený, teplý a neutrální.

Samozřejmě se většina z nás bude pohybovat na určitém rozhraní, například neutrální/studený, ale vždy jeden z podtónů převažuje a tím byste se měli řídit.

Jak na to?

Posaďte se k oknu, aby na vaše ruce dopadalo přirozené světlo, a zaměřte se na žilky na zápěstí. Dlaně máte samozřejmě otočené vzhůru.

Studený podtón

Studený podtón pleti máte, pokud jsou žilky modré a fialové. V takovém případě má vaše pleť růžový, červený nebo modrý nádech. Těmto studeným typům sluší také více stříbro než zlato a na sluníčku jejich pleť vypadá lehce do modra.

Neutrální podtón

Opět mrkněte na zápěstí a pokud tam najdete modrozelené žilky a vaše pleť nemá ani růžový, modrý nebo zlatý či broskvový nádech, máte neutrální podtón. Také není jednoduché rozhodnout se, jestli vám sluší více stříbro nebo zlato. Na slunci máte pleť lehce do zelena.

Teplý podtón

Zelené až olivové žilky naznačují, že váš podtón pleti je teplý. Vaše pleť je se žlutým, zlatým nebo broskvovým nádechem. Zlato vám sluší víc než stříbro a na slunci je vaše pleť lehce do žluta.

Pokud budete chtít po aplikaci make-upu použít rozjasňovač, přečtěte si o něm v tomto článku. Je to malý zázrak, ale nešetrnou aplikací můžete i hodně pokazit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod