Tyto kosmetické nápady z TikToku byste zkoušet neměly. Mohly by poškodit vaši pleť

 Krása 
06. prosince 2021 08:16 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Například po kávovém peelingu vás může přejít smích Shutterstock
Sociální sítě nabízejí doslova nepřeberné množství nápadů na cokoliv, často i na péči o pleť. Ale bohužel, některé nápady jsou opravdu nebezpečné a je tedy dobré vědět, kterým "radám" z TikToku se opravdu vyhnout.

Některé z rad, které se na TikToku objevují, už dokonce hlasitě odsoudili  lékaři i kosmetičtí profesionálové, označil je za šíření dezinformací a škodlivých rad milionům lidí na této platformě. Takže co rozhodně vůbec nezkoušejte?

Konturování krémem na opalování

Tento nový pohled na to, jak konturovat, vzal TikTok útokem, s bezpočtem kosmetických kanálů, které získaly miliony zhlédnutí pro své návody, jak vypadat přirozeně bez make-upu. Konturování opalovacím krémem zahrnuje aplikaci opalovacího krému na určená místa obličeje, jako jsou tváře nebo čelo, aby se umožnilo jiným oblastem, zejména lícním kostem, rychleji získat barvu a vyniknout.  I když tato technika může fungovat, lékaři ji důrazně nedoporučují. Vynechání SPF zanechá části vašeho obličeje riziku poškození UV zářením, které může časem způsobit vrásky, ochabnutí a dokonce i rakovinu kůže. Nehledě na fakt, že pokud tento postup budete aplikovat někde na horách, kde zrovna bude slunečno, ve finále budete vypadat s opálenými a neopálenými částmi obličeje groteskně.

Domácí ošetření obličeje

To je na TikToku opravdu samostatná kapitola s vykřičníkem. Přestože přírodní ingredience často dokážou vytvořit luxusní domácí kosmetiku, ne vše v naší kuchyni je vhodné k aplikaci na naši pokožku. Například kávový exfoliátor. Na TikToku se dozvíte, že kávu máte smíchat s citronem a medem a udělat si domácí peeling na obličej. Bohužel tento trik by mohl nadělat více škody než užitku, zvláště pokud máte citlivou pokožkou. Textura mleté kávy může být extrémně drsná a mohla by vážně podráždit vaši pokožku. 

Ošetření akné zubní pastou

Ošetření akné zubní pastou je již dlouho lékem pseudovědy o kráse. Za poslední rok se to na TikTok vrátilo, ale zubní pasta je stále stejně neúčinná, jako byla vždy. Spíše než aby váš pupínek zubní pasta vyléčila, pravděpodobně ho ještě zhorší a na obličeji budete mít ošklivou vyrážku nebo dokonce chemické popáleniny.

Vazelína pro hydrataci

Dalším nesmyslem je rada na TikToku velice rozšířená, podle které si máte na noc obličej namazat vazelínou, aby byla pleť pořádně hydratovaná. Bohužel vazelína ztratila svou pověst zázračného produktu již před lety a dnes je jen zřídka doporučována lékařskými a kožními odborníky.

Barvení obočí

Co by na tom mohlo být tak složitého, abyste to nezvládly doma? Barvení obočí doma není zdaleka neobvyklou praxí, ale jako všechny kutilské kosmetické procedury je třeba provádět proceduru správně. Někteří radilové na TikTok bohužel navádějí k používání barviva na vousy. To ale může způsobit puchýře a vyrážky. A pokud se vám dostane do oka, může to dokonce vést ke slepotě. Takže nic takového vůbec doma nezkoušejte. Dále čtěte: Fialové oční stíny jsou překvapivě hitovou barvou kouřových očí letošní zimy.

Zdroj: Woman and Home.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve