Jak se zbavit nechtěných pytlů pod očima. Jde to hned několika způsoby

 Krása 
29. prosince 2021 07:59 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Pytle pod očima mají mnoho příčin Shutterstock
S pytly pod očima bojuje každý. Někomu se objeví jen občas, u jiných je to nechtěná častá záležitost. A co hůř, ne všechny pytle pod očima mají stejnou příčinu.

Příčin, proč se pytle pod očima vůbec dělají, je tedy hned několik. Někdy je to jen otázka životosprávy, například příliš slaných jídel, špatného spánku, jindy zase otázka genetiky a stárnutí. Co tedy dělat, abychom se nechtěných pytlů pod očima zbavili?

Dávejte pozor na to, co jíte

Sůl a alkohol významně přispívají k otokům v oblasti očí. Pokud si zrovna hodláte něco z toho dopřávat ve větší míře, vyplatí se pít hodně vody.

Pokud víte, že vaše pytle pod očima jsou ale důsledkem nějaké alergické reakce, nebojte se použít léky na alergii. Ty fungují také jako diuretikum, které pomůže vaši oblast očí odvodnit.

Zkuste studený obklad nebo kofeinový krém

Studené obklady pomáhají zúžit krevní cévy a rychle snížit otoky. Ideální je studený kov, takže třeba můžete na chvíli strčit do mrazáku dvě polévkové lžíce. Vhodné jsou i vychlazené nefritové válečky. A nebo kofein. Pomůže i vypití šálku kávy, ale lepší je kofeinový oční krém, jak doporučuje dermatoložka Ranella Hirsch pro Byrdie.

Dlouhodobě používejte oční krémy s retinolem, vitaminem C nebo peptidy 

To udělejte v případě, že vaše problémy s kruhy pod očima jsou dlouhodobého charakteru. Použití ingrediencí podporujících tvorbu kolagenu, tedy hlavně retinolu, peptidů a vitaminu C, může pomoci posílit pokožku a zanechat ji silnější, čímž pytle pod očima nebudou tak patrné.

Při dlouhodobých problémech využijte výplně

Injekční výplně mohou být dobrým způsobem, jak vyřešit pytle pod očima chronického charakteru. Obvykle stačí výplně s kyselinou hyaluronovou. Jde ale o dvoufázový proces, aby vše fungovalo správně, takže bude trvat několik měsíců, než bude výsledek viditelný. Rovněž je dobré se o výplních nejprve poradit se skutečným odborníkem. Ne každý je vhodným kandidátem na tuto proceduru a konečný výsledek by nakonec mohl mít opačný charakter.

Zdroj: Byrdie, Vogue.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod