Jak vybrat dítěti ten správný koníček? Dle znamení zvěrokruhu

 Děti 
09. ledna 2018 13:00 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Dětem je občas potřeba s výběrem koníčku pomoci Shutterstock
Nechcete, aby vaše dítě zahálelo, ale nevíte, jaký koníček mu vybrat? Než abyste šlápli úplně vedle, zkuste vzít při výběru k ruce charakteristiku znamení vašeho dítěte. Může vám s volbou hobby velice pomoci.

Nejlepší samozřejmě je, pokud je vám dítě schopné říci samo, co ho baví. Někdy to ale není například z důvodu jeho nízkého věku možné a výběr zůstane na vás. Než dítě nutit do něčeho, co mu není přirozené, zkuste se poradit s hvězdami a vyberte mu hobby dle znamení.

Dítě Beran

Berani jsou dominantní a nebojácní a mají energie na rozdávání. Proto potřebují takovou aktivitu, při které mohou s ostatními soupeřit, protože velmi rádi vyhrávají. Malý beran potřebuje být neustále v pohybu a je dobré mu zařídit nabitý program, aby neměl možnost se nudit. Jakákoliv fyzická aktivita v kolektivu je proto dobrou volbou.

Dítě Býk

Malí Býci jsou velmi klidní a přátelští, ale jakmile je začnete do něčeho nutit, zažijete si s nimi peklo. Býčci jsou tvrdohlaví, ale velmi houževnatí a odolní a mají cit pro hezké věci. Velmi citlivě reagují na barvy a zvuky, a proto mají často hudební nadání. Naučte je hrát na nějaký hudební nástroj, nebo využijte jejich zpěvného hlasu. Jak vybrat pro dítě správný hudební nástroj jsme psali zde.

Dítě Blíženec

Blíženci jsou často zvídaví, chytří a neposední. Stejně jako Berani potřebují fyzickou aktivitu a neustálou stimulaci, aby se nenudili. Tanec a jakýkoliv sport malého Blížence bude bavit a pomůže mu zbavit se přebytečné energie. Malý Blíženec si ale bude i rád číst a hrát různé hry, ve kterých bude rád vyhrávat.

Dítě Rak

Ráčci jsou od přírody velmi citliví a zranitelní. Mají ale obrovskou fantazii a jsou obdařeni kreativním nadáním všeho druhu. Obvykle se jedná o hudební nadání, ale i četba, tvůrčí psaní nebo sledování filmů budou patřit mezi nejoblíbenější činnosti malých Raků.

Dítě Lev

Lvíčci jsou obvykle veselé a hravé děti. Mají v sobě vůdčí schopnosti, hodně energie a smysl se pro něco nadchnout. Děti ve znamení Lva ale mohou sklouznout k lenivosti a odkládání nudných věcí na později nebo se je snažit přehodit na někoho jiného. Když za něj neuděláte to, co chce, ztropí vám scénu. Přihlaste jej proto do dramatického kroužku, kde na sebe bude moci strhávat pozornost záměrně a svůj talent tak plně využije.

Dítě Panna

Malé Panny jsou obvykle velmi inteligentní, zvídavé a potřebují neustále získávat nové podněty. Dívka či chlapec narozený ve znamení Panny je často malým perfekcionistou, který má obrovský smysl pro detail. Jde jim focení, malování i vyšívání.

Dítě Váha

Chlapci a dívky narozené ve znamení Váhy jsou velmi vyrovnaní a umělecky založení. Již jako malé děti umí dostatečně ocenit krásu, kterou se chtějí obklopovat. Rodiče by měli tyto děti vést k hraní na hudební nástroj, zpěvu nebo malování. V uměleckých aktivitách můžete své děti povzbuzovat i návštěvami galerií či koncertů.

Dítě Štír

Malí Štíři jsou velmi vnímavé a hloubavé děti. Přitahuje je vše, co je tajemné či neprozkoumané a mají obrovskou chuť přijít všemu na kloub. Většinou uhodnou i nevyslovené pocity a nálady a jsou schopny odhalit každé tajemství. Děti ve znamení Štíra je dobré směřovat k vědě, výzkumu, medicíně, literatuře a sportu.

Dítě Střelec

Střelci jsou optimistické, hravé a přátelské děti. Díky své nekonečné zvědavosti se označují za malé a neposedné dobrodruhy. Jsou ale také velmi inteligentní a dobře se učí. Proto mají talent na jazyky a humanitní vědy, ale úspěchů dosahují i v herectví. Kurz jazyka nebo dramatický kroužek je proto dobrou volbou.

Dítě Kozoroh

Malí Kozorozi bývají často předčasně vyspělí a nejsou tak hraví a bezstarostní, jako ostatní vrstevníci. Děti ve znamení Kozoroha nejsou příliš hravé, ale spíš praktické. Zajímá je četba, příroda a individuální sporty. Můžete je ale zkusit povzbudit a vyzkoušet nějaký kolektivní sport, ve kterém by se mohly zbavit přirozeného ostychu.

Dítě Vodnář

Děti narozené ve znamení Vodnáře bývají často geniální. Jejich obrovská inteligence je však často objevena až v dospělosti. Proto se snažte dítěti co nejvíce naslouchat a vést ho cestou, kterou ono samo určuje. Vodnáři mají objevné nápady, které mohou měnit svět. Rádi přemýšlí a milují techniku. Naopak se sportem u Vodnářů neuspějete.

Dítě Ryby

Ryby jsou velmi citlivé a mají rády harmonii a klid. Jedná se o velmi intuitivní znamení, které v sobě skýtá hlubokou duchovní moudrost. Mají ale také obrovskou fantazii. Často jsou obdařeni velkým hudebním nadáním, a proto jim umožněte hraní na nějaký hudební nástroj.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve