Domácí vitaminové sérum, které posílí a prodlouží vaše řasy

 Krása 
08. března 2020 10:52 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Díky séru jsou řasy zdravé, husté a delší Depositphotos
Po dlouhých řasách touží snad každá žena. A mnohé z nich už vyzkoušely nespočet řasenek slibujících zaručené prodloužení řas, jiné zase sáhly po umělých řasách. Obě varianty jsou sice běžné, ale nevydrží dlouho.

Ideálním pomocníkem, který nabízí dlouhobější efekt dlouhých a hustých řas, jsou séra na řasy. Tyto přípravky totiž stimulují tvorbu řasových kořínků, čímž se prodlouží doba růstu řas, a také jejich hustota bude viditelně větší.

Jak sérum funguje?

Pokud se rozhodneme používat sérum pravidelně, stane se prakticky malý zázrak. Sérum stimuluje růst řas, takže než jedna řasa vypadne, začne už růst nová, čímž prakticky máme více řas. Řasy totiž mají poměrně krátký život. Vydrží maximálně pět měsíců a pak vypadnou. Než ovšem naroste nová řasa, trvá to další dva měsíce.

Séra navíc na řasy působí tak, že prodlužují dobu jejich růstu, čímž dochází k tomu, že řasa roste déle, a tudíž naroste i do větší délky, než se její životní kruh uzavře.

Jak se sérum používá

Každé sérum je ideální nanášet na řasy večer po odlíčení. Je ovšem důležité tuto proceduru neodbýt a sérum dopravit k samotným kořínkům řas, tedy prakticky až na samotnou hranici řasy a víčka.

Viditelný efekt by se při pravidelném užívání séra měl dostavit po čtyřech až osmi týdnech. Je ale důležité sérum používat opravdu pravidelně.

Výhodou séra na řasy je také to, že je v něm méně chemie, než očím dodáváme pomocí umělých řas či prodlužujících řasenek. Séra na řasy totiž většinou obsahují i pečující a zvlhčující látky. Jde zejména o peptidy, vitaminy a další důležité živiny. Panthenol neboli vitamin B5 poskytuje intenzivní hydratační účinky a dodává řasám lesk a biotin, tedy vitamin B7, zase řasy posiluje a oddaluje jejich vypadávání. Séra rovněž obsahují kyselinu hyaluronovou, která zase zajišťuje hebkost a zdravý vzhled řas.

Vyrobte si vlastní sérum

Vytvořit si můžete vlastní sérum na řasy. 

Sérum z olivového a ricinového oleje

Asi nejjednodušší recept a jedno z nejlepších sér pro dlouhé a krásné řasy vůbec je sérum z olivového a ricinového oleje. Ricinový olej posiluje, vyživuje a ztmavuje řasy, snižuje jich křehkost, chrání je od lámavosti a dodává jim na tloušťce. Olivový olej hydratuje, vyživuje a posiluje řasy. Pro větší účinek přidejte navíc vitamín E, který posiluje, vyživuje a aktivuje růst řas.

  • 3 díly olivového oleje
  • 2 díl ricinového oleje
  • 1 díl vitaminu E (v oleji)

Vše nalijte je do nádobky a důkladně promíchejte. Aplikujte na řasy každý večer před spaním. Můžete používat každý den na odlíčené oči.

 

Ingredience
Nejdůležitější ze všeho jsou ingredience.
Díky správným rostlinným komponentům budou řasy hydratované a budou růst dlouhé a tlusté.
Všechny ingredience použité v domácím séru budou hydratovat řasy a regenrovaj jejich strukturu. Nejběžnější ingredience jsou: ricínový olej (vyživuje řasy a udělá je tmavší), kokosový olej (protizánětlivé účinky, poskytuje řasám hlubokou hydrataci), sladký mandlový olej (řasy jsou zářivější) a petroleum (dává séru požadovanou konzistenci a mixuje zbytek ingrediencí dohromady).

Důležité je ovšem vědět, že pokud si budeme chtít nechat narůst hustější a delší řasy za pomoci séra, musíme u této kosmetické procedury už zůstat. Jakmile bychom totiž sérum přestali používat, řasy by se zase po čase vrátily ke své původní délce a hustotě. Dále čtěte: Jak na přirozené líčení aneb objevte kouzlo nude looku.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve