Vitaminy dokáží pro krásnou pleť udělat hodně, některé jsou pro ni doslova požehnáním. Ale ne ty v pilulkách

 Krása 
16. října 2021 08:19 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Některé vitaminy jsou pro pleť doslova požehnáním Pixabay
Vitaminy nabízejí pleti různé výhody, jako je potlačení pigmentace a modřin, boj proti stárnutí a proti vráskám a antioxidační účinky. Ale proč se tedy nic neděje, když většina z vás bere alespoň některé vitaminy denně?

Protože vitaminy, které užíváte jako doplněk stravy, tyto schopnosti zkrátka nemají. Řeč je o kosmetických pleťových produktech s obsahem vitaminů. A o jaké vitaminy jde především? Konkrétně o vitamin A, provitamin B5, vitamin C a vitamin E.

Vitamin A

Vitamin A má omlazující vlastnosti a může výrazně zlepšit vzhled stárnoucí nebo poškozené pokožky. Najdete ho samozřejmě v pleťovém séru, ale i v krémech a dokonce také jako hydratační olejíček. Ten slibuje, že pomůže dosáhnout mladistvé pleti, protože pomáhá zvýšit produkci přírodního kolagenu. 

Provitamin B5

Provitamin B5 je také známý jako D-pantothenylalkohol, pantothenol nebo dexpanthenol a funguje jako protějšek kyseliny pantothenové nebo vitaminu B. S tímto vitaminem jsou živiny schopny proniknout do pokožky a vlasů. Je perfektní pro ošetření podrážděné pokožky, působí také jako omlazující prostředek, který udržuje vaši pokožku hladkou a hydratovanou a co víc, zanechává vlasy hebké a lesklé a zároveň redukuje problémy s roztřepenými konečky. Tento provitamin najdete obvykle ve formě séra nebo krému na vrásky kolem očí.

Vitamin C

Vitamin C je známý tím, že poskytuje vylepšené hydratační a antioxidační vlastnosti, což z něj činí účinnou látku, která zlepšuje vzhled stárnoucí a křehké pokožky. Vitamin C, který se rovněž používá jako doplňková složka v přípravcích na zesvětlení pokožky, účinně koriguje hyperpigmentaci a stařecké skvrny, zatímco jeho antioxidační účinek lze ještě zvýšit doplněním o vitamin E. Séra s vitaminem C jsou už poměrně rozšířená, ale například mezi produkty přírodní kosmetiky najdete krémy pro obnovu porušené pokožky a další produkty, které slibují redukci vrásek.

Vitamin E

Vitamin E nabízí hydratační účinky, které vaše pokožka potřebuje k boji proti známkám svého stárnutí, vyhlazuje pleť, zbavuje ji jemných vrásek a dodává pokožce mladší a zářivější vzhled. A to vše zní velmi dobře. I pro vitamin E v kosmetice platí, že je k mání řada velmi zajímavých přírodních produktů, jako příklad lze uvést pleťový olej, který někteří považují za takový domácí elixír mládí. Tyto přírodní oleje obvykle kromě vitaminu E obsahují také vitaminy A, C a D. Dále čtěte: Kyselina hyaluronová může pleť naopak vysušovat. Klíčová je správná aplikace.

Zdroj: Alyaka.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008