Na podzim je třeba změnit péči o pleť. Jinak riskujete problémy s pokožku

 Krása 
04. listopadu 2021 07:41 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
O pleť je potřeba se na podzim a v zimě více starat Shutterstock
Příchod podzimu znamená nejen to, že ze svých skříní musíme vyndat teplejší oblečení, ale je potřeba rovněž změnit styl péče o pleť. S chladnějším podnebím přicházejí popraskané rty, červené nosy a suchá místa na obličeji a pleť tak nějak celkově působí matně.

I když měnit rutinu péče o pleť podle ročních období je tak trochu nepohodlné, je to velmi důležité. Ale nemusíte se bát, že teď musíte zahodit všechna séra a krémy, prostě jen přidáte něco navíc.

Nejčastějším důvodem, proč pleť začíná být v podzimních měsících matná, je změna teploty. V létě máme obvykle vlahé teploty s malým nebo žádným ústředním topením nebo studeným větrem. Jakmile teploty klesnou a začne se topit, naše pleť začne být sušší a vypadá mdle. Nižší teploty také nahrávají zánětlivým procesům. Na podzim a v zimě je tedy důležité pleti poskytovat ještě více hydratace než kdy jindy.

Podzimní čisticí prostředky

U čištění pleti samozřejmě vše začíná. Je potřeba zvolit výživné přípravky, které při čištění hydratují. Vyhněte se dvojitému čištění nebo pěnivým čisticím prostředkům na bázi síranů. Ujistěte se, že svou pleť čistíte pomocí uklidňujícího, zklidňujícího bohatého čisticího prostředku, který nezbavuje pokožku esenciálních olejů.

Exfoliátory pro podzimní péči

Jemný peeling k odstranění odumřelých kožních buněk pomůže zvýšit jas vaší pokožky a znovu získat její letní lesk. V péči o pleť hledejte AHA a BHA, které pokožce dodají jemnou exfoliaci tím, že jí dodají velmi lehký peeling. Pokud je vaše pokožka citlivá, zkuste se poohlédnout po vzorci PHA, který pokožku více hydratuje. 

Podzimní séra

Přidáním ingrediencí, jako je kyselina hyaluronová, ceramidy a glycerin, do vaší rutiny můžete zlepšit vlhkost pokožky, což pomůže vaší pleti vypadat pružně a dodáte jí zářivý lesk. Hledejte séra, která jsou bohatá na ceramidy, skvalan a mastné kyseliny, které pomohou podpořit funkci kožní bariéry a zastavit ztrátu vlhkosti, která s podzimem přichází automaticky.

Hydratační přípravky pro podzimní péči

Jakmile se ochladí, aplikujte silnější hydratační krém, abyste utěsnili a ochránili své hydratační bariéry. Zkuste přejít na hydratační produkt s hustší texturou, bohatý na zvlhčující, změkčující a okluzivní složky pro zvýšení hydratace pleti.

A to samé platí i pro pleťové masky. Hledejte hydratační přísady, které udrží pokožku zdravou a zároveň budou bojovat proti chladu a větru, jako je avokádový, slunečnicový a olivový olej pro optimální hydrataci a extrakt z lékořice pro snížení zarudnutí a podráždění pokožky. Dále čtěte: Esenciální oleje proti stárnutí pleti, které je vhodné s přibývajícím věkem používat.

Zdroj: Stylist.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?