Detaily jsou důležité. Vyberte svému partnerovi k obleku ty správné ponožky

 Móda 
12. září 2020 17:42 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ponožky jsou důležitou součástí pánského outfitu Depositphotos
Pánská móda nezůstává v posledních letech vůbec pozadu a důležité jsou i takové detaily, jako jsou ponožky k obleku. Ať už jde o běžný oblek do kanceláře, nebo večerní na společenské události.

Móda je zkrátka dnes důležitá i pro muže a něco tak zdánlivě nepodstatného, jako jsou ponožky, může způsobit pořádné faux pas. Takže jaké jsou ty správné?

Barva ponožek se řídí barvou kalhot

To je pravidlo, kterým je potřeba se řídit. Pokud tedy volíte černý oblek, i vaše ponožky musejí být černé. U modrého obleku zase modré, k šedému patří šedé ponožky a tak dál. Absolutním přehmatem jsou samozřejmě bílé ponožky k čemukoliv. Ty mohou muži nosit pouze v případě, že na sobě mají sportovní outfit a sportovní boty.

Dalším důležitým aspektem při výběru ponožek je jejich výška. Velkého módního faux pas se dopustíte ve chvíli, kdy si sednete a ponožky jsou příliš krátké, tudíž vám "kouká" kus holé nohy. To je absolutně nepřijatelné.

Proto je důležité volit vyšší ponožky. Před jejich výběrem je důležité znát, kam se vyhoupnou nohavice vašich kalhot, když si sednete.

Vzorované ponožky jsou in

Je to tak. Vzorované ponožky jsou v poslední době velmi oblíbené, zejména proto, že podtrhují vaši individualitu. I jejich výběr má ale svá pravidla a tím základním je fakt, že nic se nemá přehánět.

Vzorované ponožky se určitě nehodí na velmi formální společenské události. Při takových příležitostech nechte svoje vzorované ponožky raději v šuplíku a zvolte jednobarevnou klasiku.

Pro méně formální příležitosti si vzorované ponožky dopřát můžete, ale musíte je sladit s vaším outfitem. Nejlepším vodítkem je například barevnost vaší kravaty nebo košile. Pokud si tedy například k šedému obleku vezmete kravatu s červenými prvky, pak můžete vyzkoušet i vzorované ponožky, například s červeným proužkem.

U vzorovaných ponožek ale platí, že méně je více. Se vzory na ponožkách to nepřehánějte a rovněž se vyhněte jasným a zářivým barvám. Ponožkové výstřelky si nechte ke sportovním outfitům a džínám. Dále čtěte: Šátek je velmi trendy doplněk, který nevychází z módy. Jak jej nosit, abyste zazářila.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod