Zvířecí vzory jsou trendy. Musíte je ale umět nosit tak, abyste nepůsobily lacině

 Móda 
15. září 2020 11:04 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Zvířecí vzory lze nosit v každém věku Pixabay
Zvířecí vzory jsou už nějaký ten pátek jedním z módních trendů. Nosí se na oblečení, kabelkách i botách. Má to ale jeden háček. Musíte vědět, jak zvířecí vzory nosit a s čím je kombinovat, snadno se totiž může stát, že to neodhadnete a budete působit laciným dojmem.

Zvířecí vzory jsou krásné, ale zrádné. Jejich obrovskou výhodou je, že si je může dovolit dvacetiletá slečna i padesátiletá dáma. Musíte se ale držet pravidla, že méně znamená více. A čím jste starší, tím více na to dávejte pozor.

Někdy stačí i drobný doplněk

Pokud si nejste jistá, že zvířecí vzor je to pravé pro vás, nemusíte si hned pořizovat šaty s levhartím vzorem nebo kalhotový overal se zebřími pruhy. Klidně sáhněte po něčem méně nápadném, třeba kabelce nebo botách. Zbytek outfitu volte ideálně jednobarevný. K leopardímu, levhartímu či tygřímu vzoru ladí khaki, bílá, černá nebo béžová. Zebří pruhy pak můžete doplnit bílým nebo černým oblečením.

Berte ohled na věk

Pokud si chcete do vašeho šatníku nějaký ten zvířecí kousek pořídit, je dobré si přiznat, kolik vám je let. Zatímco mladé ženy si mohou dovolit i extravagentnější kombinace, čtyřicetileté ženy by už měly být trochu umírněnější a na obepnutý overal v tygrovaném provedení raději zapomenout. Lépe vám bude pasovat sukně v midi délce, kalhoty nebo elegantní košile. A jestli je vám 50 a více, nejlépe uděláte, když si se zvířecím potiskem pořídíte menší doplňky, třeba šátek, pásek, kabelku nebo boty. Váš outfit dostane náboj, ale přitom zůstanete stále elegantní. O tom, jak pouhý pásek dokáže vylepšit váš outfit, jsme psali zde.

Kožená bunda i oversize svetr

Pokud si pořídíte sukni se zvířecím vzorem, můžete ji doplnit bílým tričkem i černým kašmírovým rolákem. Dobře k ní bude vypadat kožená bunda i oversize svetr v některé z přírodních barev.

Kabátek působí žensky

Pokud jste trochu odvážnější, klidně si pořiďte kabátek se zvířecím vzorem, trendy je třeba leopardí vzor. Když si k němu oblečete světlé kalhoty i vršek, rozhodně nebudete působit vulgárně a tuto kombinaci si můžete dovolit i v pokročilejším věku. Když si navíc obujete sportovní tenisky, budete vypadat o pár let mladší. Černé oblečení volte k leopardímu kabátku raději až večer.

Jeden kus, jeden druh

Na světových módních molech můžete vidět nejrůznější modely, které kombinují hned několik zvířecích vzorů dohromady nebo které čítají několik kousků oblečení s jedním zvířecím vzorem. V běžném životě se ale do takových kombinací raději nepouštějte. Řiďte se pravidlem, že na sobě budete mít jen jeden zvířecí vzor a také jen jeden kousek oblečení se zvířecím potiskem. Nešlápnete tak vedle.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod