Domácí šití je trendem poslední doby

 Ostatní 
12. září 2017 20:58 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Domácí šití se za posledních několik let opět rozmohlo.  Shutterstock
Domácí šití se za posledních několik let opět rozmohlo.

Hromady nekvalitního oblečení v miniaturních velikostech, kterými jsou obchody přeplněné, štvou čím dál více lidí. A tak sílí trend domácího šití. Rozmáhají se kurzy šití a vznikají dílny, kam si můžeme přijít sami oblečení vytvořit.

Zkrátka, střihy ze zahraničních časopisů se opatrovaly jako poklady a vznikaly podle nich unikátní modely, které si dámy ještě vylepšovaly podle vlastní fantazie. A přesně to se nyní vrací. Domácímu šití se věnuje čím dál více žen. 

Dnes k tomu ale ženy vedou jiné pohnutky, než za minulého režimu, kdy co si neušily, to prostě neměly. Dnes, v době obrovského přebytku oblečení, se šití vlastních modelů stalo způsobem, jak se odlišit od davu. Proč ovšem čím dál tím více žen usedá za šicí stroj, má daleko více důvodů - jedním z nich je třeba fakt, že oblečení, které je k dostání v řetězcích, je často jednoduše ušito nekvalitně, koukají z něho nitě, kolikrát nejsou lemy ani oentlované, a nebo si prostě dotyčná není schopná vybrat. Když se totiž rozmůže módní vlna krátkých triček, jen stěží naleznete dlouhé, a pokud o něj opravdu stojíte, nabízí se šití jako snadná cesta k vašemu cíli. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47