Nejdelší tobogán na světě bude dostavěn již letos. Kde se na něm můžete svézt?

 Ostatní 
04. srpna 2019 13:14 / Blanka Štiková
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jako první se na tobogánu svezou inspektoři z Guinnessovy knihy rekordů Shutterstock
Aquaparky jsou mezi lidmi oblíbené, protože nabízejí neuvěřitelné množství zábavy. Malajská atrakce s délkou 1 140 metrů a výškou 70 metrů se stane nejdelším tobogánem na světě.

Řeč je o vodním parku Escape na ostrově Penang, který povede i džunglí. První návštěvníci budou moci zavítat do parku již letos.

Jak dlouho potrvá jízda?

Jízda ve vodním parku Escape potrvá přes 4 minuty a návštěvníci uvidí krásné prostředí místního pralesa. „Velmi mi záleží na životním prostředí, takže jsme se snažili zachovat zeleň a nekácet stromy," uvedl šéf aquaparku Sim Choo Kheng.

Na kopec vás vyveze lanovka

Dokončeno je prý již 80 % tobogánu a projekt by měl být hotový už letos v srpnu, kdy se otevře pro veřejnost. Jistě půjde o jedinečný zážitek. Zájemce o sklouznutí vyveze na sedmdesát metrů vysoký kopec lanovka, pak se svezou pralesem a skončí ve velkém plaveckém bazéně.

Dosavadní nejdelší skluzavka je v New Jersey

Jako první se ale prý svezou inspektoři z Guinnessovy knihy rekordů, kteří poté unikátní stavbu zapíší na seznam rekordů. Trumfne tak dosavadního rekordmana – vodní skluzavku Action Park v New Jersey měřící 605 metrů, která se ještě stále pyšní titulem nejdelší skluzavka na světě, a to od roku 2015. Spojené státy americké jsou vůbec rekordmanem v počtu aquaparků. Jen pro srovnání: v ČR je nejdelší tobogán v Čestlicích a měří 250 metrů. Dále čtěte: Plavání odbourá tuky i stres. Který styl je na to nejlepší?.

Témata: tobogán, rekord, Amerika
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím