Udělejte si doma vlastní balzám na suché popraskané rty. Je to snadné

 Ostatní 
24. května 2021 09:29 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Domácí balzám bude především zcela přírodní Deposiphotos
Suché popraskané rty budou minulostí a navíc budete mít pod kontrolou samotné složení. Naučte se, jak si vyrobit doma balzámy na rty, který určitě budete používat každý den v roce.

Podle následujících receptur vyrobíte snadno hned čtyři balzámy na rty. Je ale důležité vědět, že vůně levandulového éterického oleje může být velmi silná, takže se vyplatí jej zjemnit smícháním s bazalkou, mátou nebo citronovým éterickým olejem (zkuste poměr jedna ku dvěma).

Chcete-li vyrábět více než jeden druh balzámu na rty najednou, rozdělte recept na polovinu a přidávejte různé vůně a barvy do jednotlivých dávek.

Co budete potřebovat

Na výrobu balzámu na rty budete potřebovat včelí vosk v peletkách, olej ze světlice barvířské, která skvěle bojuje proti suché pokožce, esenciální oleje - levandulový, bazalkový, mátový a citronový, a nádoby, do kterých budete chtít svůj balzám dát. Můžete si pořídit i hezky vypadající lepenkové krabičky nebo ruličky.

Jak na to

Vložte 2 lžíce strouhaného včelího vosku do žáruvzdorné nádoby. Zahřívejte v mikrovlnné troubě po dobu 30 sekund a následně promíchejte dřevěnou hůlkou. Postup opakujte, dokud se vosk úplně nerozpustí.

Následně vmíchejte 1/4 šálku oleje ze světlice a opět zahřívejte po dobu 30 sekund v mikrovlnné troubě.

Pak přidejte celkem 10 až 15 kapek éterického oleje (podle potřeby kombinujte vůně) a vše řádně promíchejte.

A to je vše. Směs přelijte do připravených nádob či krabiček a nechte samozřejmě několik hodit tuhnout.

Jak vidíte, recept na výrobu domácího balzámu na rty je skutečně jednoduchý. Výsledkem je voňavý balzám, který především neobsahuje žádné chemické přísady a je tedy zcela přírodní. Důležitou složkou balzámu je světlice barvířská, která, jak už bylo řečeno, skvěle bojuje proti vysušené pokožce.

"Vysoce kvalitní za studena lisovaný olej ze světlice barvířské, známý také jako saflorový olej, obsahuje množství nenasycených mastných kyselin. Zároveň obsahuje také 80 % kyseliny linolové, která brání vysoušení pokožky," říká kosmetička Caroline Biggs. Dále čtěte: Chcete-li mít krásné a zdravé vlasy, vsaďte na med.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47