Rolovaná zmrzlina je hitem léta, které letos přišlo o trochu dříve. Připravte si ji doma

Netradiční zmrzlinu si oblíbil celý svět
📷
Dalších 5 fotografií v galerii
 Recepty 
15. května 2018 13:27 / Shutterstock
  7   2
Skočili jsme ze zimy rovnou do léta, a tak není důvod, proč si nedat mrazivou pochoutku na ochlazení těla i mysli. Největším hitem je rolovaná zmrzlina, se kterou uspějete u každé návštěvy a navíc si ji můžete připravit doma jen ze dvou ingrediencí, a to během pár hodin.

Zmrzlina je oblíbenou pochoutkou, kterou vyhledáváme hlavně v horkých dnech a pro mnohé z nás je neodmyslitelným symbolem léta. To sice začíná až v druhé polovině června, ale díky neobvykle teplým dnům si můžete zamlsat už teď.

Rolovaná zmrzlina se stala jednoznačným hitem už v předchozí sezóně, a to díky svému neobvyklému vzhledu, způsobu servírování a nepřebernému množství chuťových variant. S naším receptem si můžete připravit jakoukoliv příchuť, kterou máte rádi, a to během chvíle.

V jednoduchosti je krása

Nejenže je chuť rolované zmrzliny vynikající a vzezření netradiční, ale její příprava je navíc velmi snadná. Všechny potřebné ingredience smícháte na pečícím plechu, který poté strčíte do mrazáku a jakmile bude čas zmrzlinu servírovat, jednoduše ji z plechu seškrábnete.

Potřebné ingredience:

Pro základní chuť zmrzliny budete potřebovat opravdu pouze dvě ingredience:

  • 240 ml šlehačky
  • 150 g kondenzovaného mléka

Pokud ale budete chtít vytvořit příchutí více, připravte si ještě například:

  • rozmixované jahody
  • rozdrcené máslové sušenky
  • zakysanou smetanu nebo mascarpone
  • hořkou čokoládu
  • burákové máslo

Pracovní postup

Pro výrobu základní směsi smíchejte šlehačku a kondenzované mléko v dobře umytém pekáči, nebo nejlépe na pečícím plechu. Míchejte, dokud není směs dokonale propojená.

Chcete-li vytvořit více příchutí, nebo třeba jen jednu z nich, postupujte následovně:

Příchuť „jahodový cheesecake“ - do směsi přidejte tři rozmixované jahody, dvě lžíce rozdrcených máslových sušenek a dvě lžíce zakysané smetany nebo mascarpone. Opět důkladně promíchejte.

Příchuť „čokoláda“ - do základní směsi přidejte dvě lžíce rozehřáté, ale trochu vychladlé čokolády a dobře promíchejte. Můžete přidat čokolády i více, záleží na tom, jak moc silnou čokoládovou chuť preferujete.

Příchuť „ burákové máslo“ - opět vezměte dvousložkovou směs, kterou jste si připravili na začátku a vmíchejte do ní zhruba dvě lžíce burákového, ale i jakéhokoliv jiného oříškového másla. Vynikající příchuť zmrzlině dodá i máslo z vlašských ořechů nebo mandlí.

Zkusit můžete ale i jiné suroviny, jako například mák, rozmixované datle, kokos, maliny, mango. Zkrátka cokoliv, co máte rádi.

Jak docílit srolovaného tvaru

Jakmile smícháte všechny potřebné ingredience, umístěte pečící plech do mrazáku a ponechte ho tam alespoň pět hodin, ale nejlépe přes noc. Ve chvíli, kdy budete chtít zmrzlinu servírovat, vyjměte plech z mrazáku a umístěte jej na rovný povrch, který si podložte vlhkou utěrkou, aby se vám při práci nehýbal.

Pracujte velmi rychle, protože tenká vrstva zmrzliny taje opravdu rychle. Vezměte si k ruce stěrku, nejlépe co nejtenčí a nerezovou, a snažte se s ní rychle seškrábnout plát zmrzliny. Umístěte ji mezi zmrzlinu a plech a rychlým tahem od jednoho konce k druhému se vám vytvoří krásná spirála. Tu poté přemístěte kuchyňskými kleštěmi do servírovací misky a ihned podávejte. Na jednu porci budete potřebovat zhruba čtyři spirály.

Ideálně ještě posypte vršek například oříšky, rozdrobenými sušenkami, strouhanou čokoládou kokosem a zdokonalte šlehačkou. Pokud milujete sladké, můžete si zkusit připravit i domácí Toffifee, o jehož výrobě jsme psali v tomto článku.

📷
5
fotografií
Kateřina Kofroňová | inStory.cz
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Aktivní dovolená v italských Alpách vás dostane

Zprávy

TV Barrandov porušila zákon, tvrdí vysílací rada

Bydlení

Na co si dát největší pozor při zařizování koupelny pro seniora

خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید vpn خرید vpn خرید فیلتر شکن خرید vpn