Recepty na odtučňovací nápoje: Lahodné drinky, které vám pomohou odbourat tuky

 Recepty 
28. června 2018 07:51 / Martina Langová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Návod na štíhlou linii najdete ve své lednici Shutterstock
Přes léto je nutné dodržovat pitný režim. Ale co pořád pít, když voda nám nechutná a limonády už nás omrzely? Ochutnejte tyhle jedinečné drinky, které kromě závlahy těla budou odbourávat tuky.

Pokud jste se letos rozhodli, že budete hubnout do plavek, nejspíš jste už promeškali všechny last minute termíny. Prázdniny jsou tady a s nimi i čas plavek. Naštěstí existují rychlodiety, které nám i na poslední chvíli mohou pomoci figuru srovnat.

Zkuste pár dní dodržovat pravidelný pitný režim a těžká jídla vyměnit na zeleninu a ovoce. Uvidíte, že už během několika málo dní se vaše břicho zmenší, budete vypadat lépe a cítit se pročištění. Aby vám pitný režim chutnal, sestavili jsme pro vás několik jedinečných drinků, které v těle likvidují tuky. Pomohou vám tak, abyste byli krásnější.

Mátová citronáda spálí tuky

Vitaminy citronu se v játrech podílejí na tvorbě transportérů tuku. Ty dopravní odbouraný tuk na místo spalování.

Takhle si ji připravíte: 250 ml vody, 1 lžičku medu a šťávu z ½ citronu dejte do malého hrnce a mírně ohřejte. Do sklenice vložte několik lístků máty a citronové trávy a přelijte je citronovým nápojem. Vhoďte několik kostek ledu a popíjejte.

Ledový ananasový čaj aktivuje látkovou výměnu

Tenhle čaj je nejlepší po ránu. Ochablou látkovou výměnu totiž přivede do obrátek, ananas k tomu navíc dodá vitaminy.

Příprava: 1 sáček zeleného čaje přelijte vroucí vodou. Louhujte maximálně tři minuty. Do šálku vložte 1 lžíci čerstvých ananasových kousků a zalijte je zeleným čajem. Nakonec přisypte několik kostek ledu a nechte celý čaj dokonale zchladnout. Ozdobte kouskem ananasu. Mimochodem, víte, jak správně připravit čaj?

Štiplavý zázvor zvýší spalování tuků

Likviduje tuky opravdu ve velkém, navíc eliminuje chutě na sladké.

Příprava: Na jemném struhadle nastrouháme kousek oloupaného zázvoru, zalijeme vařící vodou, dochutíme 1 lžičkou medu a citronem. Přidáme led a necháme vyhladit. Popíjíme ideálně dvakrát za den. 

Šalvějovo-březový nápoj pro ploché břicho

Jestli se vám bouří žaludek a nadýmá břicho, pak vám pomůže jedině šalvěj. Bříza pak podpoří pročištění.

Příprava: 1 lžičku březového čaje a 1 sáček šalvějového čaje přelijte ½ l vroucí vody a nechte 10 minut louhovat. Čaj přeceďte, oslaďte květovým medem a přisypte kousky ledu.

Ledový grog podpoří trávení tuků

Listy čaje maté obsahují hodně kofeinu. Ten rozproudí trávení tuků, po jídle udělá tělu velice dobře a navíc vás kofein dokáže rychle a nadlouho zbavit únavy. Tento čaj je skvělý pro pocit plnosti.

Příprava: 1 sáček čaje maté a 1 sáček heřmánkového čaje nechte asi 6 minut louhovat v ½ l vroucí vody. Čaj nalijte do dvou šálků a do každého vložte ještě plátek pomeranče. Přisypte led a popíjejte.

Bezinky pomáhají ničit kalorie

V bezinkách se ukrývá spousta vitaminu C. A právě ten umí rozbíjet kalorie.

Příprava: 150ml bezinkové šťávy, 150ml jablečné šťávy, 2 hřebíčky, malý kousek skořice a trochu citronové šťávy přiveďte k varu. V přikrytém hrnci vše přibližně 5 minut mírně povařte. Pak přisypte led a nechte zcela zchadnout.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47