Nevíte co s jablky? Upečte si Nebezpečně dobrý jablečník!

 Recepty 
30. října 2016 08:10 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Nebezpečně dobrý jablečník si vaše rodina určitě zamiluje! Internet
Úroda jablek občas zaskočí mnoho z nás a pak hledáme recepty, jak jablka zpracovat. Pokud nemáte chuť na klasický jablečný štrůdl, zkuste tento recept, který je už podle svého názvu -Nebezpečně dobrý jablečník- naprosto úžasný!
Nebezpečně dobrý jablečník má jen jednu nevýhodu. Vaší rodině bude tak chutnat, že se po něm okamžitě zapráší a dost možná budete muset upéct další várku.

Ingredience:
4 vejce
100 g cukr moučka
vanilkový cukr
6 lžic vlažné vody
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
750 g nastrouhaných jablek
2 vanilkové cukry
mletá skořice
čokoláda

Náplň:
3 vanilkové pudinky
½ l mléka
2 zakysané smetany(celkem 500 g)

Postup:
Plech vyložíme alobalem, nasypeme vanilkový cukr, skořici, nastrouhaná jablka, zalijeme těstem a dáme péct při 220ºC. Těsto - ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Pokud těsto není moc vysoké, příště udělám těsto z 1½ dávky a 1 kg jablek. Po upečení plech obrátíme a jablka jsou nahoře. Pak je potřeme náplní. Náplň - uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnout a do mírně teplého zašleháme zakysanou šlehačku. Nakonec upravíme nastrouhanou čokoládou, posypeme kakaem, skořicí nebo polijeme polevou dle chuti.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hvězda Modré laguny odhalila, že byla sexuálně napadena hollywoodským manažerem. Přes třicet let se o tom...

Styl

Středomořská strava prokazatelně snižuje riziko vzniku mnoha závažných onemocnění

Dům a zahrada

11 tipů, jak vybrat nejlepší sekačku na trávu