Znáte nejčastější důvody, proč jsou muži nevěrní? Lovecký pud za tím rozhodně není

 Vztahy 
17. dubna 2018 07:25 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mužskou nevěru mohou ženy do jisté míry ovlivnit Internet
O mužích se vždy tradovalo, že jsou od pradávna lovci, takže lovit je pro ně přirozená vlastnost. Jenže ve skutečnosti s nevěrou to nemá co dělat. Důvody, proč jsou muži ženám nevěrní, jsou naprosto jiné.

Pro ženy je to zřejmě dobrá zpráva, i když se to tak na první pohled možná nezdá. Díky tomu, že nevěra mužů nestojí na genetickém základu, ale úplně jiných věcech, není vše ztraceno. S důvody, kvůli kterým někteří muži ve vztahu občas uklouznou, se totiž dá pracovat.

Vztahoví odborníci už několikrát sestavili nejrůznější žebříčky nejčastějších důvodů k nevěře. A jsou si velmi podobné. Vyplývají z reálných odpovědí záletníků, kteří skončili v cizí posteli. O tom, jaké jsou rozdíly mezi flirtem a nevěrou, jsme psali zde.

Přestal se cítit jako chlap

Toto je jeden z velmi častých důvodů, proč je muž ženě nevěrný. Jednoduše začal mít pocit, že ho jeho žena už nepotřebuje. Manželka je velmi samostatná, sobestačná a finančně nezávislá. Místo toho, aby si muž takové ženy vážil, začne ho to frustrovat a demotivovat.

Ve skutečnosti totiž miluje pocit, že se může postarat o svou rodinu. Dává mu to pocit důležitosti. A když o tento pocit přijde, hledá si možnost ochraňování a dokazování své hodnoty někde jinde.

Řešení

Nemusíte se hned od základů měnit. Klidně dál zůstaňte samostatnou ženou. Ale alespoň občas nezapomeňte být i tou něžnou princeznou, co potřebuje od muže pomoc.

Není na prvním místě

Ztráta jakéhosi jedinečného postavení ve vztahu je dalším častým důvodem mužů k nevěře. Tento problém se objevuje především s příchodem dětí.

Muž má náhle dojem, že jeho žena se zajímá jen o dítě a on pro ni ztratil důležitost. A to hned v několika směrech. Nejen v souvislosti s milostným vztahem, ale i co se týká prostého zájmu o jeho maličkost. Muži zkrátka těžko snášejí, když s ním nechcete sdílet jeho radosti. I když jde o zcela mužské záležitosti, které vás opravdu nezajímají. Jenže když muž pocit prvenství dlouhodobě ztratí, začne si hledat zájem jinde.

Řešení

Zajímejte se o mužovy záliby, dávejte mu pocit důležitosti a nezapomeňte ho chválit. I po narození dětí se snažte být nejen matkou, ale i partnerkou, a to se vším všudy.

Hledá holku, do které se zamiloval

Zní to děsivě, ale je to tak. Obrovské množství mužů jako důvod k nevěře uvádí fakt, že se jeho žena razantně změnila a oni už v ní nepoznávají tu holku, do které se před lety zamilovali.

Místo té bezstarostné a veselé holky prý mají doma jen ženu, která pouze vaří, uklízí, pere a stará se o děti. A k tomu ho neustále komanduje. Tak to je obvykle začátek konce.

Řešení

Nesnažte se za každou cenu získat titul „dříč roku“ nebo „matka roku“. Dokonale uklizená domácnost či super vycepované děti nejsou všechno. Zkuste být více tou fajn holkou, jakou jste kdysi byla, a snažte se občas na všechno okolo vykašlat a myslet jen na vás a partnera. Užijte si spolu i nějakou tu legraci a trochu se odvažte. Muži to ocení víc než poličku bez smítka prachu.

Neklape to v posteli

Mnozí muži si v partnerských poradnách stěžují i na to, že svou manželku začali vnímat spíše jako svou sestru. Vadí jim, že spí v nevzhledném pyžamu, nemá kvůli starostem chuť na sex, a tak ho muži pořád odpírá. Po nějakém čase, kdy se u vás neustále doprošuje o kousek něhy a intimnosti, se na všechno vykašle a nevěra je na spadnutí.

Řešení

Nesnažte se být za každou cenu stoprocentní matkou a uklízečkou. Když si připustíte méně starostí, budete mít možná více kapacity i chuti na kvalitní sex. A nebojte se občas převzít v sexu iniciativu. Flanelové pyžamo je sice teplé a pohodlné, ale zkuste ho alespoň někdy vyměnit za sexy krajkovou košilku. Dokažte svému muži, že ve vás pořád koluje vášnivá krev.

Má nízké sebevědomí

Nedostatek sebevědomí řeší každý jinak. Některé ženy propadnou jídlu, další nákupům zbytečností. Muži obvykle nedostatek sebevědomí řeší vyděláváním peněz, nákupem drahých aut a nebo počtem získaných žen. Nevěrami si zkrátka dokazují svou mužskou hodnotu.

Řešení

Zkuste svému muži dát najevo, že s jeho sebevědomím není něco v pořádku. Pomozte ho nasměrovat a když to nepůjde, ať se sebou něco udělá pomocí odborníka, třeba vztahového kouče. Musí ale pochopit, že vy nejste žádná spasitelka, která za ním bude i při jeho nevěrách stát.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47