Smíchejte citronovou šťávu s tímto práškem. Vznikne neuvěřitelně zdravý nápoj

 Zdraví 
20. listopadu 2017 10:08 / Monika Thomsonová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Zkuste nápoj, který očistí vaše tělo Shutterstock
Víte, co se stane, když se spojí citron s kurkumovým práškem? Vznikne léčivý nápoj, který poskytne tělu velmi účinné antioxidanty a zároveň má protizánětlivé a antiseptické výhody.

Každý už zná přínos citronové vody pro lidské zdraví. Citron je bohatý na vitamin C a má silné antioxidační vlastnosti, které pomáhají v boji proti volným radikálům, detoxikaci těla a zabraňují předčasnému stárnutí.

Kurkuma je koření, které existuje již po celá staletí. Bylo a stále je používáno jako indické kulinářské koření, které má léčebné účinky. Smícháním tohoto koření a citrónové vody si můžete očistit játra, pomáhá zvyšovat produkci žluči, která pomáhá při prevenci trávení a zácpy. Klidně můžete sáhnout i po špetce skořice, abyste tím zvýšili chuť nápoje a zároveň regulovali hladinu cukru v krvi.

Tento nápoj má velmi silné protizánětlivé vlastnosti, je účinný v boji proti bolestem způsobenými záněty kloubů, ale i takovým zdravotním problémům jako je dna a revmatoidní artritida. Nápoj je prospěšný i vaší postavě. Po jeho vypití budete mít pocit sytosti, což je skvělé pro ty, kteří si hlídají štíhlou linii. O nápoji z kurkumy, který pročistí plíce kuřáku, jsme psali zde.

Nápoj se silnými antimikrobiálními vlastnostmi rovněž přispívá k posílení imunitního systému, stimuluje trávení a zároveň zabraňuje vzniku nachlazení a přetrvávajícího kašle. Očišťuje tělo od škodlivých toxinů a pomáhá bojovat proti mozkovým poruchám jako je Alzheimerova choroba a demence v důsledku jeho protizánětlivých vlastností.

Co budeme potřebovat?

  • 1/4 lžičky kurkumového prášku
  • 1 šálek teplé vody (může být i mléko)
  • Šťáva z citronu
  • 1 lžička medu

Nejprve ohřejte vodu a následně přidejte med, kurkumu a citrónovou šťávu. Dobře promíchejte, prášek z kurkumy by měl klesnout na dno. Vypijte nápoj ještě teplý. Můžete přidat špetku skořice.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47