Nápoj, který zatočí s cukrovkou. Změny uvidíte již za pár dní

 Zdraví 
04. března 2018 09:18 / Monika Thomsonová
  4
📷
4 fotografie v galerii
Udělejte si v pohodlí domova nápoj, který vám dopomůže ke snížení hladiny cukru v krvi Shutterstock
Je jednou z nejrozšířenějších civilizačních chorob. Cukrovka se netýká pouze starších lidí, ale čím dál tím více jí trpí i mladší osoby a děti. Pokud s ní bojujete i vy, oceníte nápoj, který dokáže dát zvýšené hladiny cukru v krvi do pořádku.

Cukrovka je porucha metabolismu, kdy lidský organismus neumí správně přeměňovat cukr v krvi a jeho hladina se pak neúměrně zvyšuje. Tehdy se hovoří o hyperglykémii, která je způsobena vadnou produkcí inzulínu a jeho nedostatkem v organismu. Aby tělo mohlo správně přeměňovat glukózu, která mu dodává energii, potřebuje organismus právě inzulín - hormon, vytvářející se ve slinivce břišní. Jak poznáte, že jste onemocněli cukrovkou? Dozvíte se v našem jiném článku.

Pokud trpíte cukrovkou, pravděpodobnou příčinou může být nadváha, genetika, užívání některých léků, zvýšená produkce některých hormonů, zvyšujících hladinu glukózy v krvi či zánět slinivky břišní.

Nápoj, který zatočí s cukrovkou

Udělejte si v pohodlí domova nápoj, který vám dopomůže snížit hladinu krevního cukru na normální hodnoty. Jeho příprava je velmi jednoduchá.

Co budete potřebovat?

  • 1 zelené jablko
  • 2 mrkve
  • 150 g špenátu
  • 2 stopky řapíkatého celeru

Jablka jsou celkově vhodná pro diabetiky, obsahují hodně vlákniny, draslík a vitaminy. Špenát patří mezi listovou zeleninu, která podle výzkumníků zlepšuje inzulínovou citlivost a přispívá ke stabilitě hladiny glukózy v krvi. O špenátu a jeho senzačních účincích na naše tělo jsme psali více před časem. Prospěšný je i celer, který obsahuje glykokvín, tedy látku s podobným účinkem jako inzulín, která snižuje hladinu cukru v krvi.

Postup

Omyjte a oloupejte jablko a mrkve. Nezapomeňte z jablka odstranit semena. Potom dejte všechny suroviny do mixéru a rozmixujte. Máte chutný nápoj, který je navíc i léčivý. Abyste jeho účinky využili na maximum, užívejte nápoj každé ráno na lačno. Výsledkem by měla být snížená hladina cukru v krvi a hypertonikům by se měl současně snížit i krevní tlak. A co je hlavní, uděláte něco pro zdraví.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod