Pampeliškový olej. Zázrak, který pomáhá při artritidě, křečích i dně

 Zdraví 
27. dubna 2018 09:32 / Šárka Sokolská
  1
📷
5 fotografií v galerii
Tyto krásné žluté kvítky ukrývají v sobě neskutečnou sílu Shutterstock
Léčí artritidu, umí rychle odstranit bolest kloubů, bolesti hlavy a křeče. Navíc vám roste přímo pod nosem. Pampelišky. Vyrobte si z nich skvělý olej. Pampelišky jsou zahrádkáři brány obvykle jako vytrvalý plevel. Ale kdo se jej pořád zbavuje, dělá chybu.

 Pampeliška má terapeutické schopnosti k odstranění horečky a zánětu a splasknutí otoku, zduřelých ňader a napjatých zad a krku. Jeho protizánětlivé vlastnosti jsou velmi prospěšné při léčbě artritidy a dny. Na tuto nemoc existuje i řada dalších přípravků, o kterých jsme psali zde. Tento pampeliškový zázrak si snadno můžete vyrobit i doma.

Jednoduchá výroba

Ano, pampeliškový olej se dá koupit. Ale proč byste to dělali? Tato bylina je tak moc rozšířená, že můžete zajít kamkoli na louku nebo do parku. Jedině si dávejte pozor, aby pampelišky nebyly nijak chemicky ošetřené nějakými pesticidy nebo aby nebyly blízko silnice.

Ingredience

  • čerstvě sesbírané pampelišky
  • mandlový nebo olivový olej
  • půllitrovou skleněnou nádobu
  • sítko
  • jemnou látku
  • skleněnou lahev

Pomalá příprava

V suchém slunečném počasí nasbírejte květy pampelišky. Nasbírané květy rozprostřete na látku nebo kuchyňskou papírovou utěrku a nechte odstát na 24 hodin. Pampelišky zadržují spoustu vody a potřebují čas na vysušení. Pokud jim řádně nedovolíte vyschnout, skončíte s příliš vodnatým olejem. Počítejte s tím, že se květy poměrně smrsknou. Následně je přendejte do nádoby. Zalijte květy až po vrch olejem a zavřete nádobu. Dejte na slunné místo na 3 týdny. Ve chvíli, kdy květiny začnou hnědnout, protlačte olej přes gázu do sterilizované láhve z tmavého skla. Léčivý olej z pampelišky uchovávejte léčivý olej na tmavém chladném místě.

Rychlá příprava

Pokud nechcete čekat, můžete použít rychlejší postup. Do hrnce přidejte rostlinný olej a květy pampelišky. Směs míchejte ve vodní lázni 30 - 60 minut na nejslabším ohni. Pak ji dejte do nádoby a nechte ji na slunci po dobu jednoho dne. Potom postupujte stejně jako v předchozím případě. Směs sceďte a nechejte na chladném a tmavém místě.

Jak použít

Pokud vás trápí onemocnění jater a žlučové kameny, nebo trpíte zácpou, ale i gastritidou a dalšími problémy s trávicím traktem, dejte si 1 polévkovou lžíci 3x denně před jídlem. Při bolestech kloubů si natírejte bolestivá místa olejem 2 - 3x denně (tento olej má zároveň i analgetický účinek). Olej lze použít i do salátů – budou mít opravdu výjimečnou chuť.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47