Prověřená metoda na hubnutí. Vyzkoušejte Pu-erh

 Zdraví 
16. listopadu 2018 10:47 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Účinky čajů Pu-erh znali už staří Číňani Shutterstock
Většina z nás svádí více či méně úspěšné boje se svou váhou. Dnešní doba nabízí různé druhy diet, které vám zaručeně pomohou, ovšem jejich problém je ten, že bývají finančně velmi náročné. Máme pro vás proto tip na léty prověřenou metodu, jejíž počátky sahají do daleké Číny.

A o čem že je vlastně řeč? O zázračném červeném čaji jménem Pu-erh, též známém jako Čínský penicilin.

Staré čínské tajemství

Čaj zvaný Pu-erh znali už čínští císaři, pro něž bylo jeho pěstování a především konzumace výsadou. Do dnešní doby se způsob přípravy tohoto nápoje samozřejmě změnil, ovšem pověstné blahodárné účinky jsou mu přisuzovány dodnes. Jeho fantastické vlastnosti se těší nejen u obyvatel čínské provincie Yunnan velké oblibě, navíc má u tamních obyvatel pověst nápoje prospívajícího zdraví.

Volte kvalitu, ne jen cenu

Zřejmě nejvítanějším účinkem u tohoto chutově zajímavého čaje je podpora hubnutí. Je totiž vědecky prokázáno, že pokud se jím doplní rozumná dietní opatření, efekt je dokonalý. Proto, pokud právě teď uvažujete, že před Vánocemi sundáte nějaké to kilo dolů, začněte návštěvou krámku nabízejícího čaj. Ovšem pozor! Rozhodně nekupujte levné porcované čaje v sáčcích, ale připlaťe si za skutečnou kvalitu. 

Nepomáhá jen hubnout

Výhodou tohoto černého čaje, který svým zpracováním získává červenou barvu, však není jen to, že pomáhá s redukcí hmotnosti. Nabízí také celou řadu dalších zdravotních benefitů, díky nimž stojí za ochutnání.

Mezi jeho nejznámější účinky patří zejména tyto:

  • posiluje imunitní systém
  • působí jako antidepresivum
  • pomáhá snížit takzvaný zlý cholesterol
  • pomáhá při bolestech hlavy
  • detoxikuje
  • má protirakovinotvorné účinky
  • pomáhá zmírňovat příznaky a obtíže spojené s klimakteriem

Pokud se tedy rozhodnete zařadit do svého jídelníčku Pu-erh, určitě nebudete litovat. Myslete ovšem na to, že v případě redukční diety musíte alespoň mírně upravit složení svých jídel. Ovšem díky zařazení tohoto čaje mezi své nápoje máte jistotu, že se po vytouženém úbytku kilogramů neobjeví jojo efekt. Svůj jídelníček můžete navíc doplnit kustovnicí čínskou, o jejíchž benefitech si můžete přečíst v našem článku.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve